Monday, 26 January 2015

NGO BERSIH. KUALITINYA MACAM ORANG TAK SEKOLAH




inilah NGO yang otaknya begitu sempit , low class dan boleh memalukan maruah sejarah penubuhan NGO di malaysia.

minggu lepas SPR  ada mengeluarkan kenyataan merancang persempadanan semula kerusi dun di sarawak.

rancang.
belum dilaksanakan.
baru rancang, belum dilaksanakan. 

maknanya proses penambahan kerusi dun di sarawak ini akan melalui beberapa proses demokrasi yang biasa sepertimana amalan persempadanan semula yang pernah dilakukan sebelum ini.

proses ini baru nak bermula.
belum masuk pun stage persetujuan dan perlaksanaan.

SPR dalam hal ini memberi tempoh kepada mana-mana pihak untuk buat bantahan.

sungguh terbuka dan takde apa nak di sorok pun.

tapi NGO bersih 2.0 belum apa-apa lagi dah jemput 20 wakil kedutaan dan mula layangkan cerita yang ini semua tak betul.

tak habis habis lah NGO bangang ni memperbodohkan rakyat.

KALAU SPR TU JAHAT, TAKKAN LAH PEMBANGKANG MAKIN BANYAK MENANG PARLIMEN DAN DUN KAT MALAYSIA !

No comments:

Post a Comment

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.