Tuesday, 17 February 2015

BLOG BARU GAP : AZMIN NAK JADI KETUA PEMBANGKANG ?


kajang move motifnya nak terajang kalid ibrahim keluar dari kepimpinan pkr.

kepimpinan dalam erti kata penguasaan kuasa politik dan wang secara total.

bila si kedekut di terajang, anwar punya ide adalah perlu membawa masuk orangnya untuk membelanjakan wang mengikut arahannya.

sepat dan azmin jadi pilihan.
drama dan drama, azmin jadi mb.

kabarnya asas perjanjian, allocation untuk demo liwat 2 dioptimakan untuk mengulangi skrip demo jalan TAR 1999-2001.

sayangnya kepala pendemo nik nazmi, kih kih kih.
budak perasan badan tough macam brock lesnar, sayangnya macam cicak kubing.

cicak kubing nak lead demo...
organiser bapok pun lebih cekap atur orang daripada nik nazmi.

sekarang azmin nak larikan imej daripada bayangan anwar.
maka dia terpaksa akur arahan rakyat untuk batalkan kidex.
kidex adalah lebuhraya boleh kasi wang.
antara demand anwar dan rakyat, azmin dah sanggah ahli parlimen sg buloh.

demo besar-besaran boleh berlaku kalau ada bajet.
masalahnya sekarang azmin yang diantara pegang bajet.

napa tak bagi ?
oohhh.. tarik tali jawatan ketua pembangkang .

ikut filosopi pkr, kalau jadi ketua pembangkang maka kalau menang ( nauzubillah) maka azmin yang jadi ketua pembangkang bakal jadi pm.

hehe..

anwar macamana gap ?

adeh sengal la. aritu aku dah cakap.

anwar dipenjara 5 tahun bermula feb 2015.
tolak itu ini, mungkin bebas tahun 2019.
waktu tu anwar berumur 71 tahun.

selepas 2019, anwar tak boleh bertanding pilihanraya.
anwar kena tunggu 5 tahun selepas pru 15.

maknanya..
kalau pru 14 berlangsung 2018, maka anwar hanya boleh bertanding pada pru   16 tahun 2028.

pada waktu itu anwar berumur 80 tahun.
saat itu anwar patut join mubarak atau murtabak.

azmin dan sepat memang hebat berdrama.
dorang boleh sama, pada masa yang sama belakang gaduh.

ketua pembangkang pada hakikatnya adalah idaman azmin. tapi dia slow dan steady. plan plan bunuh karier politik musuh.

faekah dah disenyapkan. 
chegu bad yang kawin dengan anak sedara anwar dah sawan babi dengan azmin.

azmin takkan kacau pas pasal pas tengah gaduh dengan pasma. langkah seterusnya azmin perlu memerhatikan mood pemilihan pas 2016.

hj hadi tertonggeng kah ?
mat sabu menang kah ?
pilihan tak dibuat sekarang. nanti dulu.

jadi buat masa ni azmin tengokkan aje skrip cicak kubing , mak jan dan sepat. tak kuat mana pun kalau ditanya aku. 

azmin gelak je bila propa mak jan dakwa papanya ditawar jawatan timbalan perdana menteri oleh najib... kih kih apa punya psywar lah mak jan buat untuk papanya.

satu lagi mangkok hayon si sivarasa. ada ke dia kata anwar kesihatan anwar merudum sejak dimasukkan dalam penjara..

apa punya low class la drama gampangan ni ?

cubalah buat cerita anwar diculik alien masa kat sungai buloh ke.
cubalah buat cerita, anwar nampak kesan tapak kaki bigfoot ke.

atau setidak tidaknya kumpulan propa anwar dakwa penjara sungai buloh tu boleh mengakibatkan anwar kena penyakit lembu gila.

azmin ketua pembangkang ?
tidak mustahil.
endorsement anwar, maka azmin turunkan duit untuk ops demo ???




2 comments:

  1. Mengikut cerita , Azmin ni budak suruhan Anwar aje tapi sekarang budak suruhan dah mula bercita cita besar .

    ReplyDelete
  2. Gap ko tanak masuk penjara ke boleh sembang sembang dengan nuar. Banduan part time. Parpu jadi part time cleaner cuci tandas.

    ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.