Wednesday, 11 February 2015

BLOG BARU GAP :DRAMA POLITIK AIR MATA BOYA.


lakonan para bewak pakatan siang semalam boleh dikira outstanding.

ada lakonan nangis.
ada insiden rempuh.
ada skrip penyokong nak balun polis.
ada skrip solat.

dalam bahasa perfileman, ini dipanggil dramatisasi yakni kepelbagaian watak digabungkan dalam satu bentuk cerita.

nyonya kipas cap udang ada cakap semalam. 
dia kata pemenjaraan anwar adalah demi untuk sinar demokrasi...

hmmmmm
mmmmmm
uuwweekkkkkkk 
uuuweeeekkkk
muntah jap.

sudah sudah lah sepat. tolonglah. nak bodoh satu keluarga itu takpe, tapi sampai berapa kali nak bodohkan rakyat ?

ini isu peribadi. masalah yang anwar sendiri cari. bala yang anwar sendiri cipta.

air mata boya satu keluarga raih simpati dah tak laku dah.

punya lah lakonan dorang siang semalam.

PUNYALAH LAKONAN MEREKA SEBENTAR TADI.

tup tup malam tadi muka nampak happy je..
lahabau punya drama politik.

13 comments:

 1. KW happy sebab tiada lagi mangsa baru buat nuar.........

  ReplyDelete
 2. Pohon Blogmaster membantu seorang usahawan melayu yang teraniaya ini dengan menyiarkan video beliau di dalam blog tuan.

  http://suarabina.blogspot.com/2015/02/keluh-kisah-seorang-peniaga-melayu.html

  Hanya Allah akan balas budi baik tuan kerana membantu hamba Allah yang dalam kesusahan.

  ReplyDelete
 3. Selalu kalo bakar lilin orang yg dah mati. Wah hebat lah Norul dan ahli keluarga inginkan PapaKu Gay mampos dalam penjara lupanya. Hebat betul Keluarga 69, buat drama mama. Rakyat tak buta dan rakyat tak pekak itu menilai mana yg benar dan mana yg autaw. Terimalah kenyataan yg bersalah adalah Papa Kaw yg tidk tahu menjaga kote bengkok beliau, tidak tahu menahan ketagihan gian rabax terhadap lobang taik, lobang najis atau lobang jubori. Terimalah hakikat yg Papa Kaw peliwat jijik lagi terkutok. Seperti rintihan mama kaw " Dah tuak kutok tak sedar diri, tak serik2".
  Salahkan Papa Kaw dan mama kaw, kerana membiarkan hawa nafsu memvavi dan aktiviti jijik lagi terkutok berlarutan. Peliwat harus dhukom.. Nuar Jubor sudah harus drejam sperti kanak2 Palestina merejam askar2 Yahudi Zionist demi agama, bngsa dan negara.

  ReplyDelete
 4. 1. Aku tengok semalam Channel News Asia dalam video keluarga Ketum semua betina tudung menangis macam pura-pura saja. Mereka kata mereka mahu memberi ‘Pressure’ kepada BN termasuk PM Najib.

  2. Sudah terang lagi bersuluh, keluarga Ketum homo ni menyokong aktiviti perbuatan homoseksual. Keluarga BANGSAT memang tak mahu bapak mereka masuk penjara walaupun bapak ketum mereka berdosa. Anak nya yang muda dari Nurul pemfitnah mahu masuk jadi calun Permatang Pauh PRU akan datang.

  3. Apabila diinterview dengan seorang penganalisa Cina kata beliau mungkin pasal ekonomi mereka terjejas.

  Pandai juga penganalisa ini menghentam nyonya kipas cap udang busuk.

  ReplyDelete
 5. Lim Guan Eng bangsat, keparat. sudah mula memberi pressure kat PM Najib. dalam akhbar Straits Times Singapura dia hentam PM Najib.

  ReplyDelete
 6. Dia teringin nk jadi ketua pembangkang blk le tu.
  usah dilayan,tkde nuar tkde pakatan.

  ReplyDelete
 7. Diorang menangis gembira tuh sbb nuar dh kedalam.tenteram jiwa kw,sekurang2nya 5 tahun n diorg harap anuar harap mampos.
  janji dpt kawal reta nuar yg bertimbun2 tuh.

  ReplyDelete
 8. Semua perogol yg dipenjarakan di malaysia adalah utk sinar demokrasi..

  ReplyDelete
 9. Baru sehari berpisah ngan bang nuar rase rindu lak..haha..

  ReplyDelete
 10. Berikut adalah jeritan nadi Reme Ahmad dalam akhbar Straits Times Singapura(Rabu,18th February 2015) mendedahkan kesilapan PM Najib dalam pengelibatannya dengan 1MDB.

  PM DS Najib menubuhkan 1MDB pada tahun 2009.
  Beliau mengetuai para-penasihat.

  Dana 1MDB dengan cepatnya menjadi perdebatan kerana pembelian projek yang kelihatan mengundang hutang berat secara jangka pendek.

  Ramai pengkeritik mengecam 1MDB membayar lebih kepada beberapa pusat jana kuasa apabila mengeluarkan bonds. Ini termasuk pembangkang, Tun Mahathir, Tun Daim Zainuddin dan Kadir Jasin, mantan pengarah New Straits Times.

  • Kata Tun Mahathir, 1MDB tidak harus dibentuk, kerana ia bukan kekayaan harta Negara. Bagaimana boleh jadi kaya jika kita berhutang dengan chettiar atau cheti? Akhirnya wang rakyat yang digunakan untuk melabur di sahkan kerajaan.

  • Kata Tun Daim Zainuddin, banyak kenyataan 1MDB yang mengelirukan.jikalau 1MDB berjalan dengan baik, kenapa tidak bayar hutang-hutang? 1MDB mesti berterus terang kerana ramai yang berwaspada.

  • Kadir Jasin kata kewangan Negara dan system perbankanan terdedah kepada risiko jika 1MDB gagal membayar hutang yang berat.

  Peniaga Low Teck Jho adalah pengasas pemandu ‘sulit’. Beberapa laporan mengatakan Low TJ membawa masuk pelabur dari Timur Tengah melalui dana itu, tetapi pihak 1MBD menafikan perkara itu. Managing Wealth consultant Victor Liew kata yang mustahak adalah 1MDB merupakan bom politik. Kita tidak tahu apa akan jadi keadaan politik kemudian.

  Minggu lepas, 1MDB membayar wang pinjaman 2 billion ringgit kepada bank-bank di Malaysia. Tycoon atau hartawan Ananda Krishnan yang sudah jual Pusat Jana Kuasa kepada 1MDB dapat membantu menyelesaikan pinjaman. Ini juga akan menjadi pelabur mengaggarkan US 43 billion harta Pusat Jana Kuasa sebagai permulaan harta Tawaran Awam.

  Mengikut Arul Kanda Kandasamy dalam Utusan Malaysia, Ananda tidak terlibat dalam pembayaran 2 billion ringgit. Arul Kanda Kandasamy adalah presiden baru 1MDB dan berikrar akan meninjau strateji pelancaran 1MDB .

  ReplyDelete
 11. Channel News Asia Singapura pagi ini memuja arwah N.Ajis kerana mereka bimbang jika DAPigs dan P Kencingkan Rakyat tidak dapat tempat dalam politik Kelantan.

  “Selagi aku masih hidup aku tidak akan redzakan UMNO bersatu dengan PAS.” Kata arwah. Itu yang di tunjukkan dalam tv CNA bangsat, barua DAPigs dan P Kencingkan Rakyat.”

  Televisyen bangsat keparat tak tahukah PAShit makan taik DAPigs dan P Kencingkan Rakyat?

  Pensyarah Melayu betina Maznah memuja mantan ketua PAShit.

  Pensyarah Melayu betina Maznah pun keparat bangsat.

  ReplyDelete
 12. Indonesia sepatutnya masuk campur tangan dalam politik Malaysia, takluk Malaysia.
  Terdapat sangat ramai pembelut Melayu dari parti pembangkang selepas Kemerdekaan Malaysia dari tangan British. Terdapat ramai pemimpin yang busuk hati terhadap BN.
  Keluarga Ketum
  Rafizi
  Lim Kit Siang
  Lim Guan Eng
  Liew Chin Tong
  Muhammad Sabu
  J.Sivarasa
  Surendren
  Ram Karpal Singh
  Azmin Ali
  Tony Phua
  Tian Chua
  Christopher Leong, presiden bar Council
  Ambiga

  Dan ramai lagi pembelut Melayu pembangkang bersetongkol dengan kaum pembangkang lain.

  Amat bagus jika Indonesia menyerang Malaysia dan menakluk Malaysia selama-lamanya. Indonesia adalah Negara yang kuat kubu pertahanan, Indonesia paling bijak memerintah Negara lihat sekarang, Joko Widodo adalah pemimpin yang pintar dan tegas, menangani penyeludup dadah. Tidak seperti Malaysia, amat lemah menangani penyeludup dadah, penjenayah yang lain semakin menjadi-jadi. Setiap hari dilanda penyeludup dadah.

  • Indonesia kelihatan tegas menghukum korupsi dan rasuah dinegara mereka. Tanah yang subur, Indonesia TIDAK beri muka dengan penduduk Cina dan India disana. Ramai jutawan Cina Indonesia yang lari ke Singapura menyembunyikan harta wang mereka di bank-bank Singapura.
  • Memang baik jika Indonesia memerintah Malaysia, biarkan Singapura Negara yang kenit takut, lari duduk di mana-mana Negara Cina, Cambodia, Taiwan dan Hongkong, India, dan Sri Lanka.
  • Indonesia apabila sudah ketahui nama-nama penjahat di atas, tangkap mereka dan hokum tembak sampai mati semua penderhaka Negara yang tersebut di atas, tidak peduli sama ada mereka Melayu, Cina atau India, kerana mereka adalah penderhaka Negara Malaysia. Pembangkang menghasut dari ekonomi penerbangan Malaysia hingga ke system mahkamah Negara.
  • Sudah sampai masanya Indonesia berlengkap dengan military peperangan, jangan peduli British lagi, kerana sekarang ekonomi Eropah sangat lemah.
  • Malaysia dan Indonesia mesti tarik balik keahlian ASEAN kerana pertubuhan ini memberi ruang kepada parti pembangkang memperkasakan niat jahat mereka.

  ReplyDelete
 13. KEPENJARAAN ANWAR MENYIAPKAN PERGOLAKAN POLITIK MALAYSIA – AKAL BARAL YANG RAZALI KASSIM

  Yang Razali Kassim seorang pensyarah di Nanyang Technical University (NTU) Singapura haram jadah, memehak PKR. Berikut adalah artikel oleh Yang Razali Kassim yang tersebar dalam akhbar Straits Times Singapura pada 13th February 2015.
  Memuja Ketum bapak tua PKR seperti kucing yang bersambung kehidupan 9 nyawa.

  • Katanya anwar akan dapat ramai para penyokong yang bersimpati dengannya. Anwar sebagai ikon dituduh penjenayah sodomi.
  • Tetapi ramai penyokong anwar akan menentang pemerintah BN. Yang Razali Kassim menyebut anaknya, Nurul Izzah, Azmin Ali, Rafizi, Saifuddin Nasution dan Tian Chua, Liew Chin Tong dan Tony Pua dari DAP akan membantu mereka.

  • Kata Y R K ada dua keparahan yang bertentangan selepas Anwar dipenjarakan.

  1. Kehilangan Anwar dalam ahli parlimen hingga ke PRU akan datang.
  1.1 Anwar akan jadi politik martyr atau pemati syahid yang dia sudah janjikan.
  1.2 Pengikut Anwar akan menyambung kemarahan mereka dan membentuk kubuh kuat pengancam kepada PM Najib.

  2. PM Najib sekarang menghadapi ekonomi tidak menentu. Kehilangan 3 kapal terbang menjejaskan keutuhan syarikat penerbangan Malaysia.
  a) PM Najib kehilangan undi popular pada Anwar selepas PRU ke 13.
  b) Pelaburan kerajaan 1MDB telah mendapat banyak kritik kerana dilanda beban hutang yang berat sehingga 12 billion US dollar.

  c) Menyalahkan PM Najib menutup krisis ekonomi Malaysia apalbila ditanya:
  d) “Kita tidak menempuh recession atau krisis ekonomi seperti yang kita hadapi pada tahun 1997/1998” dalam sessi peninjauan Perbelanjaan 2015.

  e) Yang R K pun menyalahkan UMNO menghasut membeli barang perniagaan Cina, disebabkan kejatuhan ekonomi, kejatuhan harga minyak dan berita sabotaj ekonomi Malaysia yang berniat mendapat keuntungan dengan menjatuhkan harga ringgit.

  f) Masa’alah kemelut MIC, MCA, yang baru bangun dari kebangkitan parti, masa’alah kedalaman perebutan kuasa dan kepenjaraan anwar, kesemua ini menambah buruk akan pemimpinan PM Najib.

  g) Malaysia juga dalam perhatian ASEAN kerana PM Najib pengerusi ASEAN. PM Najib akan di tapis teliti sama ada beliau akan mengekalkan kerajaan perpaduan antara UMNO dan pembangkang PAS yang pro-anwar.

  h) Justeru, inilah jentera keretakan mencari perpecahan politik atau keutuhan kerajaan BN untuk bernafas melalui penyelesaian tahun ini.

  KOMEN:

  Bagaimana dengan keadilan kepada Saiful Bahari dan masa depan anak muda ini?
  Bagaimana dengan ‘gangguan seksual’ yang di praktiskan anwar kepada pekerja nya?
  Penulis wartawan Yang Razali Kassim memang berat sebelah.
  Hanya menyalahkan PM Najib dan memehak kepada Bapak Homo Ketum, tanpa mengira hak kehormatan rakyat biasa adalah penulisan yang paling rendah kualiti.

  ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.