Monday, 2 February 2015

BLOG BARU GAP : KEMPEN BUY MALAY FIRST FASA KE2 BERMULA !


selepas pru 13, kami daripada blogers pro BN telah melancarkan kempen buy malay first, sokong produk bumiputra dan BCL.

kempen agresif selama hampir 6 bulan itu sedikit sebanyak memberikan dan menjejaskan ekonomi malaun yang tak kenang budi.

dulu mereka menggunakan alasan harga minyak naik sebagai punca mereka menaikkan harga barang kepenggunaan.

hari ini, sudah 2 kali harga minyak turun.

namun kesan penurunan ini tidak dipedulikan oleh rantaian jalinan pembekalan barangan.

kempen kita dahulu pernah kasi bikin syarikat emas malaun jatuh 60% jualannya.

hari ini mereka enggan tunduk kepada desakan rakyat supaya menurunkan harga barangan.

maka dengan ini..

KEMPEN BOIKOT DAN BELI PRODUK MELAYU FASA KE AKAN DILANCARKAN MULAI BULAN INI SEBAGAI PENGAJARAN KEPADA PUAK PENIAGA YANG TAMAK HALOBA !


6 comments:

  1. Assalam GAP,
    Malaun Cina DAP mmg patut di boikot mcm kata kau.
    Tapi bagaimana pula dgn TNB? Dan juga syarikat-syarikat telekomunikasi?
    Adakah mereka-mereka ini boleh di gelar malaun juga?

    Pengundi Seksyen 2

    ReplyDelete
  2. Secara praktikal orang melayu mesti ada prinsip kendiri bagi mengatasi kebiasaan membeli barangan daripada peniaga cina.Pertubuhan persatuan peniaga melayu kebangsaan atau NGO berkaitan seharusnya dihambat melakukan transformasi baru kearah membina rangkaian empayer perdagangan mampan. Semua sektor cabang perniagaan adalah orang melayu. daripada pengusaha, pengilang, pengimpot, pengeluar, pengedar, peruncit dan koperasi.
    Saya fikir Dewan Perniagaan Melayu tidak melihat perkara ini sebagai satu politik . Satu usaha besar yang drastik perlu dipercepatkan . Blok perdagangan etnik melayu mesti diperkasakan supaya ianya berterusan menjadi player gergasi masa hadapan. Setelah negara ada persaingan perdagangan dikalangan orang melayu pasti boleh ada tawar menawar.

    ReplyDelete
  3. Gap..tesco tu kan glc...tapi kalau nak beli produk frozen keluaran melayu, muslim, bumiputera, glc, keluaran industri kecil menengah lebih mudah didapati di mydin, byk pilihan....ada sebahagian produk tu takde langsung kat tesco...bahkan produk hasil usaha penjara pun boleh didapati..

    Dgr kata penjara dah buat mcm mcm sampai baiki rumah, buat kabinet dapur pun boleh ngan harga yg murah..jika benar ngapa tak diperluaskan..kita ramai tak tau cara nak hubungi..penjara kan byk tu..kemahiran dia org bagus..Gap boleh tak usahakan, mcm no. tel, nak hubugi sape...

    TQ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sabar nak tunggu kondom "made in penjara sungai buloh" yang dibuat sendiri oleh ketum...hehehehe..!!!

      Delete
  4. Senaraikan dan sebarkan dengan meluaskan barangan dan produk2 bumiputera secara berterusan. Kuasa membeli orang Melayu sangat besar. Teruskan usaha dan selamat berjihad.

    ReplyDelete
  5. Bila letrik, gula, roti, tambang bas, lori, LRT semua nak turun? Tu lebih penting!

    ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.