Saturday, 25 July 2015

GERAKAN KATAK BARU : TOK HIM GELAK MACAM JILAKE..HAHAHA !


tok him dulu digelar putera katak.

kini tok him boleh gelak besar pasal LEGASI KATAK POLITIK beliau disambung oleh bekas pengkritik beliau sendiri, pimpinan pas.

dulu pimpinan pas paling galak gelar tok him katak.

menjelang 14 september, akan terdapat puluhan katak baru yang melompat dari pas ke parti baru GHB..

inilah karma politik.
kata pepatah jawa, what goes around comes around.

dalam temubual dengan mkini, tok him punya gelak besor bila pas meneruskan legasi katak nya..

kalau ikut teori kit siang, ia di demokrasikan dengan justifikasi politikal re alignment.. macam luruskan balik tayar yang dah lari alignment.

dalam umno ada bekas katak.
dalam pas ada  katak.
dalam GHB bakal semua katak.
dalam pkr memang katak.
dalam dap ada katak.
politik kat sabah pun ramai katak.
sarawak pun ada katak..

KATAK FOR ALL !

membezakan katak politik ni senang.. siapa lompat masuk siapa lompat keluar maka ia akan masuk dalam senarai barangan katak politik.. 

cuma takde gst. yang ada reward..

bak kata labi ( p ramlee ) kepada labu ( m zain ) waktu berangan jadi koboi..

'aku nak jadi sheriff.. tangkap orang.. reward sana reward sini..reward reward "...

konsep politik katak ni tak perlu disempitkan pengertiannya dalam kamus .

raheem sterling pun jadi katak lompat dari liverpool masuk manchester city.

so teori lompat katak ini universal, terlalu makro dan diterima pakai konsepnya dalam sistem kemanusiaan.

kalau raheem sterling lompat katak pasal duit.
dap pun bagitau sedia taja parti katak baru untuk run the job.

GAP KATA : JANGAN MATI KATAK DAH LA... ONG ONG...GEDEK GEDEK GEDEK...






3 comments:

  1. Tuduhan menaikkan hasutan perkauman oleh Guilia Zino dari Global Risk.
    Semalam (Jumaat, 24 Julai 2015)akhbar Straits Times Singapura memetik artikel oleh penganalisa politik Ms Guilia Zino, dari Global Risk menghina UMNO.
    1. Kata si keparat kafir ini “Umno telah membiakkan penyerang mentaliti dan mewakili parti yang sebenar-benarnya pelindung bagi kepentingan dan keuntungan orang Melayu, yang lebih merosakkan kegentingan keadaan perkauman di Malaysia.”
    Begitu khianat dan kotor sekali pendapat si kafir ini menyusuk akal orang bukan Melayu.
    2. “Malaysia akan jadi Negara Asia-Pacific yang paling rugi besar dari kejatuhan harga minyak dan gas, serta menanggung kelebihan hutang kerajaan dan negara yang tinggi.”

    Penyebaran media durjana yang palsu memburuk-burukkan Umno membawa sial kepada orang Melayu.

    ReplyDelete
  2. Dulu mat syabu mulut bau burit kats pak him katak.he he he.sekarang dia jafi katak hijau hi hi hi

    ReplyDelete
  3. Awas! DAJAL dah menjelma

    ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.