Friday, 28 August 2015

BANGGAKAN KAMI WAHAI ATM .


bukankah mencegah lebih baik dari merawat ?


BANGGA KAN KAMI WAHAI ATM !



13 comments:

  1. Esok dunia akan memerhatikan dengan teliti perkembangan demo Bersih diKL. Mereka akan memerhatikan bagaimana kerajaan dibawah kepimpinan PM Najib menangani rakyatnya yang bedemo secara aman. Tidak cukup dengan semua permasalahan yang bertali arus sebelum ini, tiba tiba PM umumkan perintah darurat dan tentera masuk campur mengempur pendemo. Saya nak tanya hati nurani saya sendiri dengan ikhlas dan jujur. Bangga kah saya kalau berlori lori anggota tentera lengkap bersenjata masuk keKL? Benar kah kerajaan PM Najib tidak bermasalah?

    ReplyDelete
  2. Inilah BARISAN KITA ATM

    ReplyDelete
  3. Cakap saja Banyak!!

    Sepatut Cina Kominis Musibat Anak Haram tu semua boleh di tangkap kerana menghasuT rakyat menyertai himpunan haram.

    Menteri Dalam Negeri dan polis banyak sangat belajar dari NATO

    N = No
    A = Action
    T = Talk
    O = Only

    ReplyDelete
  4. Kalau bab-bap DAP cina celaka, aku tak akan sokong..hanya memperbodohkan orang melayu..

    ReplyDelete
  5. Untung penganjur buat bisnes BERSHIT ni. Kalau tak buat projek, sudah tentu yahudi tak akan beri duit. Rakyat dipergunakan. Begitulah dunia ! ! !. Yg bodoh jadi makanan yag cerdik.

    ReplyDelete
  6. Marina Chin ini adalah antara cina yang menyahut seruan amanat perjuangan DAP/Bintang 3 untuk sanggup berkorban (lakonan sahaja) dengan memeluk Islam demi untuk menjatuhkan bangsa Melayu dan mencapai cita mereka memerintah Tanah Melayu ini dan bergabung dengan Singapura.

    ReplyDelete
  7. Besok pagi aku nak buang semua Buku Tun Mahathir yang aku sudah simpan kerana orang tua ini hampas belaka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. buang sekali sajak melayu mudah lupa tu ya..bior ko tu lupa diri terus

      Delete
  8. sejarah marina chin ni panjang..dari tahu 1985-86 ketika penerbitan buku hadis satu penilaian semula oleh kassim ahmad..kalau tak silap walaupun mendapat kritikan ulama,tetapi secara senyap tdm ada memberi sokongan..saya tidak berminat utk mengulas ttg buku ini,walaupun saya ada pandangan saya tersendiri ttg buku ini dan mengapa tdm menyokong buku ini..kalau belum baca jgn ulas..berbalik kpd marina chin abdullah,dia adalah antara 10 individu yg pernah membuat petition dan menghantar ke akhbar the star,ttg pendirian mereka yg ada kait mengait dgn buku kassim ahmad ni(sealiran)..kassim ahmad meminta utk menjadi ketua group 10 ini tetapi ditolak kerana berpendapat "kumpulan ni tak perlu kpd seorang ketua,sbb hanya allah saja ketua kpd kumpulan 10 ini."..kalau siapa yg punya peluang bersemuka dgn dia blh la tanya kesahihan cerita ini...

    ReplyDelete
  9. Dah terang sudah Mahathir hipokrit belaka perjuangkan melayu konon.. Puiiih. Pasal apa dlm umno ckp perjuangkn melayu, pasal melayu paling ramai dlm Malaysia yg bagi dia undi utk dia jd PM.. Bersara jadi PM.....pepatah moden mengatakan Habis PM, melayu dibuang........ Rupanya hipokrit melayu mudah lupa konon.... Sbb tu ko senang permainkn perasaan melayu... Sbb melayu nie bodoh senang sgt cair dgn sikap hipokrit dan ayt manis

    ReplyDelete
  10. Masa banjir kat Kelantan hari tu mahathir taknak pulak turun bg semangat pd rkyt Kelantan.. Ini sgup pulak bersusah payah turun dlm bershit 4... Nk cari populariti betul org tua nie..

    ReplyDelete
  11. Perjuangan mahathir mcm lalang.... Klu betul2 seorg pemimpin yg ada maruah dan harga diri yg tinggi dia tak mudah mengadaikan perjuangan asal walaupun tak sebulu dgn pemimpin skrg sbb tak mahu sujud di bawah tapak kaki dia lalu dia menyertai perhimpunan haram bershit 4 yang agendanya cuma
    ...utk menjatuhkan pemimpin islam dan udg2 islam drpd terlaksana dan di gantikan pula dgn pemimpin kapir yg bertuhankan liberal,lgbt,pluralisme....


    Najib nie adalah kambing hitam saja... Alasan sahaja....Matlamat sbnrnya hnya itulah yg tersebut di atas.... Itulah agenda gelapnya.... Nak bertuhankan nafsu serakah iblis yg tak pernah puassssssss...

    ReplyDelete
  12. tdm buat atas pengalaman dia sendir,mcm mana anuar brahim bangkit dgn reformasi
    kalau benar la(kalau benar,baca betul2) mmg anuar kena fitnah,aku mmg salute
    aku tak nak ulas apa yg dia buat,dan apa yg dia dah lalui skrg,cuma kata aku "kalau la benar dia difitnah"
    mmg dia sorang yg tabah
    sama hal dgn tdm
    dia tahu dsai melakukan mcm2 tapi masih belum blh tumbangkan sesapa
    dia masih sayang umno/bn
    dia cuma nak najib berundur,itu je
    kalau utk naik kan mukriz,rasanya jauh lagi
    masa dia jadi pm pun dulu dia blh naikkan anak dia,kalau dia nak la
    tapi dia tak buat mcm tu
    sepanjang 3-4 bulan ni utk berlaku adil,
    dlm perbualan aku dgn kwn lama,sanak saudara,tak keterlaluan aku katakan 80-90% tak suka najib
    yg dulu hard core bn pun semua dah meluat
    mmg signal yg tak baik utk bn
    ko ckp la hal agama(memandangkan melayu middle class n elit melayu ni kebanyakannya condong ke arah islamik) atau cko yg sentimental ttg bangsa atau ko ckp la ttg negara,kebanyakkannya dah fed up
    fed up dgn najib,lepas tu terbabit gak fed up dgn umno dan bn
    signal nya mcm tu la,walaupun pahit nak ditelan
    jgn syok sendiri,realiti nya mcm tu brader2 ku sekalian
    dan pd pandangan aku tdn mmg genuine sayang bangsa melayu/umno/bn
    cuma dia tahu dsai yg guna mcm2 cara pun gagal
    apa pilihan yg tdm ada???
    hasut rakyat hingga nakib berhenti...
    ni pandangan aku "man on the street" yg juga sayang umno tapi agak confuse
    tapi aku ada sikit baik sangka pada najib ni
    aku rssa dia ada pegang satu "card" atau rahsia yg mungkin tak ramai tahu
    iaitu dia sdg plan sesuatu...
    iaitu selepas pru 13 bila terjadi tsunami cina
    dia sdg plan sesuatu yg besar utk betul2 nak ajar cina2 ni..
    dan kejatuhan nilai rm ni se mcm sudah di plan 3-4 tahun dulu utk ajar cina2 ni
    ko tengok mcm mana punya gelabah cina skrg ni
    harap2 telahan aku ni benar la...

    ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.