Tuesday, 11 August 2015

IDE ISMAIL SABRI MAHU TUBUH LOW YAT 'MELAYU' DISOKONG !


Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob mencadangkan pembukaan Low Yat 2, sebuah pusat jualan dan borong alat telekomunikasi yang menyamai fungsi Plaza Low Yat di Bukit Bintang, dicadangkan dibuka di Jalan Raja Laut yang mengkhususkan kepada peniaga Melayu, lapor Astro Awani Online.

Menteri kemajuan luar bandar itu berkata, pembukaan pusat itu akan dapat memenuhi keperluan orang ramai yang sebelum ini hanya tertumpu di Plaza Low Yat.

"Kita sedar dengan kewujudan tempat-tempat lain yang turut menyediakan perkhidmatan sama, seperti di Bukit Bintang dan bangunan Pertama Kompleks yang bersebelahan bangunan Mara, namun kita percaya orang ramai selepas ini akan memiliki lebih banyak pilihan sekiranya melakukan urusniaga terus bersama pembekal.

"Kita sasarkan golongan peniaga seratus peratus dari kalangan Melayu. Belum ada lagi pembekal dari kalangan Melayu, oleh kerana itu kita beri kelonggaran," katanya.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/menteri-cadang-buka-low-yat-2-untuk-peniaga-melayu#sthash.JcwIc1Rp.dpuf

11 comments:

 1. SOKONG!!!!!!!!!!!!!

  ReplyDelete
 2. low yat nama cina. gunalah nama melayu.

  sy cadang komplek ismail sabri

  ReplyDelete
 3. saya sokong dan saya percaya cara ini akan membuka mata peniaga cina akan perlunya pembeli melayu dan supaya mereka lebih menghormati etika perniagaan.

  ReplyDelete
 4. SOKONG 101%.....:)

  ReplyDelete
 5. SYUKUR ALHAMDULILLAH di atas KEBERANIAN YAB PM dan YB Menteri kita ini - utk. terus MEMBELA hak dan identiti BANGSA Bumiputera kita!

  Kami dari Bumiputera Islam/Melayu sama sekali TIDAK akan MELUPAkan
  LEGASI-amat-GEMILANG Ayahanda YAB PM, iaitu BAPA KEMERDEKAAN/BAPA PEMBANGUNAN BUMIPUTERA-no-1, Allahyarham YAB PM Tun Abdul Razak Hussein TERCINTA kami - di mana tanpa FELDA, tanpa DEB, tanpa MARA dsbnya, MAJORITI kaum BUMIPUTERA (terutamanya BUMIPUTERA Islam/Melayu MISKIN yg. amat diBENCI Penjajah British/ZIONIS dan EJEN-EJEN depa dr- puak PENDATANG) mungkin ramai akan terus menjadi KULI-KULI Pengutip/Penyapu SAMPAH, dan diANIAYA “middle-man“ ke atas kaum PETANI/NELAYAN kita dsbnya, dr. satu jenerasi ke jenerasi lain, SELAMAnya, akibat hanya dapat peluang bersekolah rendah, melainkan menjadi askar dan polis waktu itu!
  Begitulah nasib yg. MENIMPA nasib nek moyang dan mak dan bapak aku yg. tak dak peluang ke Tingkatan Satu (sek. menengah ketika di zaman PENJAJAH-British/ZIONIS-KEPARAT tu hanya utk. golongan ELIT terutamanya dr. kaum Pendatang)! Bayangkanlah tanpa DEB, mungkin aku juga menerima nasib yg. sama; begitu juga MAJORITI kaum BUMIPUTERA, yg. MAJORITI adalah golongan MISKIN waktu itu!

  Nek Tempoyak.

  ReplyDelete
 6. Terbaik. Kini kita perlu ubah untuk sistem sendiri ekonomi Melayu dalam semua bidang. Melayu pengguna terbesar dan mampu, kenapa tidak boleh ?

  Promosi berterusan sokongan semua pihak berwajib termasuk media boleh sahaja mengubah persepsi positif. Kita jaga hak-hak kita.

  ReplyDelete
 7. Daya fikir sprti sepatutnya ada dikalangan melayu/ bumiputra. Kalau dia orang ada China Town/Little India,mengapa tidak kita (melayu/bumiputra)? SOKONG

  ReplyDelete
 8. Daya fikir sprti sepatutnya ada dikalangan melayu/ bumiputra. Kalau dia orang ada China Town/Little India,mengapa tidak kita (melayu/bumiputra)? SOKONG

  ReplyDelete
 9. bina je LOWYAT MELAYU jangan tangguh dan lewatkan. Perbanyakkan keseluruh negara

  ReplyDelete
 10. Jangan asyik pikir nak buat. BUAT JE DAN PERBANYAKKAN KESELURUH NEGARA

  ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.