Wednesday, 12 August 2015

PKR MULA DITIBAI AJK PENERANGAN PAS PUSAT.


Sokongan PKR kepada Gerakan Harapan Baru (GHB) akan merosakkan hubungan dengan PAS, sedangkan sebelum ini parti Islam itu yang membantu parti Keadilan di peringkat akar umbi, kata AJK Penerangan PAS Pusat Ahmad Amzad Hashim.“Dokongan PKR kepada GHB hanya merosak hubungan PKR dgn PAS. Sedangkan seperti DAP sebelum ini bergantung kepada jentera PAS untuk menang peti-peti undi melayu, PKR lebih-lebih lagi terutama bagi pemimpin PKR yang Melayu.

“Mungkin ramai yang lupa, PAS lah yang membantu DS Anwar Ibrahim menubuhkan PKR dengan ahli ahli PAS diserap ke dalam PKR di peringkat awalnya.

“Sama macam orang-orang PKR yang jadi jentera balik tabir di sebalik GHB,”katanya dalam satu kenyataan hari ini.
Ahmad Amzad berkata serangan berterusan DAP terhadap PAS membuktikan parti itu adalah chauvinisme Cina yang akan menggugat keharmonian kaum di negara ini.

GHP, katanya adalah alat DAP untuk memecahbelahkan undi Melayu, sama seperti DAP memperalatkan Persatuan Ummah Sejahtera Malaysia (PASMA) sebelum ini.

“DAP sendiri yang terlalu sangat fokus menjalankan kempen merosakkan persepsi awam kepada PAS, telah dengan agresif mendokong Parti Islam baru yang jadi alat harapan DAP, sebenarnya sedang menonjolkan chauvinisme Cina yang menebal di kalangan pemimpin-pemimpin tertinggi DAP.

“Ini adalah satu sikap yang amat membimbangkan masyarakat Cina sendiri dalam jangka panjang kerana kerosakan perpaduan dan keharmonian oleh prejudis perkauman yang akan sukar diperbaiki.

“Perhatikan rata rata kepimpinan DAP di kalangan kaum India seperti diam dan terpinggir.

“Dokongan elit kepimpinan chauvinisme Cina dalam DAP kepada sekelompok pemimpin kecewa dari PAS adalah phenomenal sifatnya dan tidak akan kekal lama. Seperti jugalah caranya DAP melayan PASMA yang kini tidak lagi berbunyi apa-apa.

sambung sumberNo comments:

Post a Comment

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.