Wednesday, 23 September 2015

TIBA MASANYA HJ HADI AJAR KIT SIANG !


sidang meja bulat di antara parti pembangkang dah decide 3 perkara.

pertama nama baru mereka pakatan harapan menggantikan pakatan rakyat.

kedua pas ditendang keluar dari gabungan.

ketiga PAN ganti PAS.

menukar nama tapi mengekalkan player dalam istilah marketing ia digelar rebranding atau penjenamaan semula.

penjenamaan semula dalam istilah BN, ramai pemimpin sudah bertukar tapi rebranding dalam istilah DAP, kit siang kit siang dan kit siang.

konteks baru pembangkang baru ni sama je, banduan bakal pm.

yang lain sama.

cuma yang pelu dititikberatkan di sini adalah PERSOALAN MENGAPA ( INDONNYA KENAPA-IN) pas ditendang ?

pas ditendang keluar atas faktor apa ?
apa alasan untuk buang pas ?

hakikatnya takde salah apa pun.

yang salah pada pandangan mereka, bila mat sabu dan konco kalah dalam pemilihan parti pas.

bila kalah, maka DAP mewajarkan penyertaan bekas pimpinan pas untuk masuk gabungan.

ramai dah faham fakta ini.

polemik sekarang bila ahli parlimen pas yang lompat ini ENGGAN lepaskan jawatan ahli parlimen masing2.

jika hj hadi bapak sedara aku...

sudah tentu aku mintak hj hadi arah semua AHLI PARLIMEN PAS LETAK JAWATAN DAN AJAK PAN BERENTAP ONE BY ONE dalam pilihanraya kecil ..

ini saja cara paling cepat nak MATIKAN PAKATAN HARAPAN  kerana selama ini mereka cukup takjub mengenai sambutan kepada PAN.

dalam politik, asid test adakala perlu.

6 comments:

  1. HARAPAN? harap2 akan tertiarap kah kah kah!

    ReplyDelete
  2. Betul tu....paksa letak jawatan dan bertanding satu lawan satu.
    Silap silap deposit pun hangus.

    Abang Mat nak jadi PM??? Alahai..."Malunya aku" kata Acapan...

    ReplyDelete
  3. PAS ditendang keluar untuk menyelamatkan PAN. Alasan kenapa mereka melanggar BAIAH adalah kerana
    mereka berbaiah ketika PAS dalam PR sekarang PR dah tak wujud maka BAIAH mereka terbatal. Tu yg orang
    PAS dok ungkit Baiah dengan PAS bukan dengan PR...nampak permainan mereka? dengan Allah pun mereka
    nak bermain kata kata dan branding

    ReplyDelete
  4. Muka2 Cina Kominis Nama Chee Bai Musibat dan Melayu Baruah P_kimak dia!!!!

    ReplyDelete
  5. Parti Mat Sabu bau PAN _tat Cik Mah ganti Parti ham_ PAS!!

    ReplyDelete
  6. Salam..

    Mohon link blog kami di sini..
    http://www.kluangtoday.com/

    ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.