Tuesday, 29 September 2015

UCAPAN DS ROSMAH DI MAJLIS ANTARABANGSA ADALAH PERKARA BIASA DILAKUKAN OLEH ISTERI PEMIMPIN.


sejak dari dulu dari, baik jikalau pimpinan negara menghadiri sidang atau forum PBB, asean, NAM, komanwel atau apa juga sidang melibatkan penglibatan pimpinan negara, secara langsungnya ADAKALA ISTERI PIMPINAN juga dijemput untuk memberi pandangan dalam sidang yang dimaksudkan.

dikala ketua negara diberi peluang ucaptama, maka adakala isteri pimpinan juga diberi ruang dan peluang untuk bercakap mengenai kepelbagaian ide DI KALANGAN ISTERI pimpinan negara yang hadir.

bila pembangkang menjadikan ianya isu, jelas mereka kurang memahami adakala isteri pimpinan diberi PELUANG DAN RUANG untuk menyampai isu yang berlainan .

Petikan dari artikel Bernama (28/9/2015) ;

Berucap pada majlis resepsi anjuran Forum Perkongsian Wanita Pertubuhan Bangsa Bersatu (PBB) di Plaza PBB di sini Ahad, isteri Perdana Menteri berkata masyarakat harus bersedia bagi kesaksamaan gender tetapi tidak semua bersedia untuk perubahan itu. 

“Wanita membawa pelbagai perspektif, gaya kepimpinan, pengalaman bekerja, gaya hidup dan budaya"

“Ini menyumbang kepada kepelbagaian pemikiran yang begitu penting untuk menjana penyelesaian inovatif. Apabila kita menghormati dan menghargai sumbangan unik ini, kita melepaskan kuasa kepelbagaian,” katanya.

artikel penuh 

http://www.utusan.com.my/berita/nasional/galak-kesaksamaan-gender-8211-rosmah-1.1410081 comment:

  1. Sibetty dah angkat tgn mcm ratu...dulu dikata satu bdn bersalut brg mewah, kini lesap bak dilanda topan...kalau sibetty berucap, barulah puok tu hidup tenang...menganga laaaa barua melayu dgr sibetty berucap....ooooooo mcm tu dlm mulut sibetty...giginya...lidahnya..mulut nganganya....khayal laaaaaa si melayu yg nak bertuankan kit sial sekeluarga....

    ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.