Friday, 6 November 2015

PERSOALAN BESAR : SPR DEDAH 12384 PENGUNDI BERDAFTAR MAHU PINDAH ALAMAT MENGUNDI !


fakta 1

antara julai hingga september 2015, 57 255 PENGUNDI BARU DIDAFTARKAN.

fakta 2

seramai 12384 pengundi berdaftar, MAHU PINDAH ALAMAT PENGUNDIAN.

fakta 3

masa hari pengundian pru 13, di shah alam dan banyak lokasi lain kedengaran cerita 'muka ni yang tak pernah nampak dalam kawasan ' tiba-tiba ada dan jadi pengundi...


3 comments:

  1. persoalan ini sudah lama dibangkitkan oleh akar umbi ahli parti dalam bn, makanya kenapa mahu terkejut atau buat2 terkejut? soalnya adakah benda ini legal kepada spr atau haram? jika legal, kenapa parti2 dalam bn tidak cerdik dalam memahami modus operandi pembangkang menawan sesuatu dun atau parlimen. jika parti lawan boleh buat, kenapa parti2 dalam bn hanya bising berkokok tanpa mampu berfikir dan berbuat sesuatu. benarlah kata2 ahli akar umbi parti komponen bn, pemimpin bn sudah sampai peringkat tepu tindakan, yang boleh dan mampu hanya berkokok.....

    ReplyDelete
  2. SPR patutnya dedahkan tukar alamat tu dari DUN mana ke DUN baru yang mana. Nanti boleh nampak coraknya. Contohnya kawasan yang dap dapat undi dengan majoriti luar biasa, pengundi dipindahkan ke kawasan yang dap kalah tipis.

    ReplyDelete
  3. Penambahan undi cina pada PRU lepas naik agak signifikan, aku teringat balik kenyataan pak lah pada tahun 2005 dalam berita harian, dalam laporan bertajuk "50 ribu pelancong china hilang" aku rasa cerita tu tak sampai ke mana pun, senyap macam tu je...biasa la gomen melayu..dah jatuh tersembam baru nak tengadah.

    Kalau pada tahun 2005 lebih kurang 50 ribu pelancong cina hilang (tidak keluar dari negara ini) sekarang nie kita sudah di tahun 2013 kalau tiap-tiap tahun mereka hilang dalam jumlah itu, hitung panjang sudah 8 tahun bermakna ada dekat-dekat 350 ribu warga china menetap di malaysia, bayangkan kalau mereka itu perempuan dan berkahwin dengan lelaki cina malaysia, silap-silap dengan kecekapan orang cina memberi rasuah, tidak mustahil mereka itu semua sudah memiliki my kad.... bila dah ada my kad sudah tentu boleh mengundi...

    Kesimpulannya yang boleh aku buat disini ialah, ini adalah plan jangka masa panjang orang cina untuk load pengundi hantu, plan ini sudah bocor 2005 dulu tapi semua buat tak endah pasal ketika itu umno/bn cukup kuat, kini bila tsunami cina telah berlaku, maka apa yang di laporkan tentang kehilangan 50 ribu pelancong china mesti di siasat semula..

    ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.