Monday, 14 December 2015

ENGGAN SEDAR PAS PECAH DUA.. MACAM BIASA UMNO GAK JADI BAHAN ! SERIUS ISKANDAR, KAMU LEMAH MELIHAT REALITI !



sapa lemah ni iskandar ooii ???



iskandar, yang monyet  ni bukan kawan-kawan kamu jugak ke iskandar ?? macamana leader pas boleh ditamsilkan monyet pembuktian lemahnya dan gagalnya pas hadapi krisis management.

 bajet belanjawan pun pas indirectly sokong BN... so sama yang nampak lemah ni iskandar ooi ??


11 comments:

  1. GAP,
    Komen aku sangat simple.
    Kedudukan parlimen tidak berubah seinchi pun walau kot mana puak pembangkang lompat.

    Aku setuju dgn kenyataan Iskandar walaupun aku benci PAS. Itulah hakikat yg perlu di telan oleh UMNO. Dah lemah baru cari PAS.

    PAS memang tak kuat mana.
    tapi kau kena ingat GAP, PAS kuat sebab melayu tukar arah PRU13.

    Kat restoren mamak seksyen 3 masa PRU13, kalau kelompok kami minum dlm 10 org, yg pangkah PAS dan PKR ada 7 org..aku dan dua lagi ni pangkah UMNO.

    Kalau ikut trend sekarang, 10 org minum kat mamak, 9 org akan undi PAS atau PKR dan aku akan undi rosak.

    Najib lebih teruk drp Pak Lah dan TDM.

    TDM walau kita marah pasal pecat Anwar, tapi aku masih respect sebab dia tolong melayu mcm aku.
    Sekarang geng kauorg nak marah pasal legasi TDM.

    Peninggalan org tua inilah yg kita dok guna hari2.
    org yg melalak yg kata TDM itu dan ini tu paham ke? kenal ke TDM?

    Sorry GAP, kalau kau perasan, sekarang mana ada org nak komen kat blog kau..tak mcm dulu,,

    GAP, aku tetap percaya kau dah kena beli..
    Kau tak serupa duluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.....


    ReplyDelete
  2. Patutlah adun pas tak layak jadi mb selangor sbb mereka tak mampu buat analisis politik semasa dan masa depan.

    ReplyDelete
  3. Umno masih kuat....jika najib masih jadi PM dan harga sara hidup melambung tinggi confirm pru14 umno akan jahanam sbb najib...

    PAU 2015 medan org umno jln2 cari mkn di pwtc kl....

    kata umno hebat sebhgian dr kerajaan tapi isu barang naik,gst,toll, pun umno x mampu nk buat apa2....

    mana dia kata umno membela org melayu??

    ReplyDelete
  4. ok lah..
    kalau tuan blog kata "Ramai yang menyalahkan GST tetapi GST di kecualikan untuk beratusan barang harian termasuk gula, tepung, ikan, dan macam-macam lagi tetapi peniaga mengambil kesempatan untuk menaikkan harga"

    Kejap salahkan Tun Mahathir, kejap salahkan Tun Daim, salahkan Tan Sri Halim Saad, last sekali salahkan peniaga mengambil kesempatan untuk menaikkan harga.

    Dulu zaman Tun Mahathir, kami pun terasa kenaikkan harga minyak dan barang. Tapi, kami tak susah masa tu. Walau toll mahal. walau tiket ERL mahal, tiket komuter mahal, tiket LRT mahal.

    Tapi zaman tu tak ada SPAD.
    La ni bila ada SPAD sana sini naik. Lepas tu nak bgtau legasi yg terdahulu yg buat so administration sekarang ni terima je seadanya.

    14 tahun tambang ERL tak naik..boleh je bayar RM2.9B pada pemegang konsensi ERL. dlm masa sama bagi BR1M..tapi salahkan subsidi pulak zaman Tun Mahathir sebab tak dapat pada golongan sasar.

    Tun bagi subsidi sebab nak menampung dan mengimbangi kenaikkan barang.
    Selepas subsidi di tarik secara beransur2..tengok barang melambung macamana.

    tambah pulak GST.

    kamu tak payah pergi jauh. tengok masa nak implement GST, kata prepaid tak kena GST, lepas tu kena..

    kena tak kena...kena tak kena..
    sebenarnya rakyat yg paling terkena..

    sekarang AEON BIG Seremban tutup..sebab apa?
    kuasa belian kurang..org tak mampu nak kesana..
    termasuk aku..

    barang terlampau mahal..

    berbalik kepada kata2 tuan "Ramai yang menyalahkan GST tetapi GST di kecualikan untuk beratusan barang harian termasuk gula, tepung, ikan, dan macam-macam lagi tetapi peniaga mengambil kesempatan untuk menaikkan harga"..macamana nak kira GST? kalau makan kedai mamak atau restoren yg kita makan ada ikan dan mcm mcm lagi tuan kata ni..

    jawab..jgn keromo je..

    ReplyDelete
  5. tu utk kl chronicle...

    ReplyDelete
  6. agaknya iskandar ni masih belum faham apa makna takbur, riak, sombong dan ujub. 10 tahun lalu siapa presiden umno dan kini siapa pula presidennya. sebelum ini siapa dap yang pas peluk cium dan kini apa dah jadi kepada 'buah hati pengarang jantung pas' itu? iskandar, jangan jatuhkan martabat pas sebagai parti islamik dengan menunjukkan sifat2 mazmumah dalam berpolitik dan hablum minannas....

    ReplyDelete
  7. BANYAK SANGAT MONYET DALAM PAS
    1. MONYET YANG SUKA CIOM BAU BURIT CIK MAH
    2, MONYET YAHUDI KHALID SAMAD
    3. MONYET OTAK LEMBU

    YANG LAIN KORANG TAMBAH SENDIRI JER LAH YA!!!

    ReplyDelete
  8. Otak Iskandar berkecamuk dilutut, tidak faham antara lemah dan penyatuan ummah. Kalau UMNO lemah tidak jadi kerqajaan lah hari ini. PRU13 PAS/DAP/PKR telah buat termaksimum tetapi BN juga muncul victory..sudah kena tendang dengan DAP lagi cakap berdegar-degar.Sedarlah wahai Iskandar setiap kemenagan, kekalahan, naik pangkat, turun pangkat, kematian, rezeki adalah qadak dan qadar. Allah menentukan. fikir-fikirkanlah. saudaraku.

    ReplyDelete
  9. pesuruhjaya pas yg bengap abadi. patutlah dapat 14 kerusi parlimen je. sambil biarkan kerusi2 lain dibawak lari khalid samad , mujahid ,dzulkifli ahmad. bodoh sangat iskandar ni rupanya. mata dah buta. bercakap pun mcm org gila. tak melihat perkembangan terkini.

    ReplyDelete
  10. pas memang tktau malu

    terhegeh2 nk jilat umnu

    dgn pembangkang pun dh bermusuh

    dgn umnu pun muka tk malu
    buat semak aje

    tolak pas... penyibuk yg tk sedar diri

    kalau pas blh kianat rakan sendiri, maka tk mustahil
    pas akan khianat umnu pula

    umnu pakat2 tolak pas.. bahaya haji penipu ni

    ReplyDelete
  11. Dahlah bodoh.....tambah lagi sombong.Kalau unity ni diajak alkafirin cepat pula dia sambut.Istigfar banyak2.Jangan riak.

    ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.