Tuesday, 8 December 2015

PENYOKONG PAS TERUS GANYANG PRESIDEN PAN... NAMA MAT SABU !"Hadi mempunyai hubungan yang baik dengan Tashkiri, bahkan Ali Khamenei (Sayyed Ali Hosseini Khamenei, pemimpin utama Iran)," kata bekas timbalan presiden PAS itu kepada The Malaysian Insider.

"Mereka sering bertemu di majlis terbuka dan juga majlis tertutup. Tiada pula orang tuduh Hadi sebagai Syiah," kata Mat Sabu lagi."Ketika dalam PAS, saya pernah bersama (Hadi). Bahkan Nasrudin Hassan (ketua penerangan PAS) juga kadang-kadang mengiringi presiden PAS itu ke sana.

"Selain wakil PAS, ulama dari Ikhwanul Muslimin juga ada," kata Mat Sabu dalam hujah untuk membersih nama kononnya Abdul Hadi Presiden PAS lebih kerap berjumpa dengan pemimpin Iran (Syiah). Mat Sabu bersama Mohamad adalah Adly Zahari,
Pengerusi Amanah Melaka yang juga Ahli Jawatankuasa Amanah pusat


Presiden PAS, Abdu Hadi Awang memang ada jumpa dengan pimpinan Iran (syiah) pasal dia bergiat dalam organasasi Islam Antarabangsa. Malah Abdul Hadi sekarang ini satu-satunya pimpinan dunia Islam yang boleh mendekatkan Sunni-Syiah setelah Dr Yusof Qaardawi mula berkaras dalam beberapa isu Sunni-Syiah.

Presiden PAS mewakili gerakan Islam yang telah berlangsung di Iran. Ramai menggunakan video ini kononnya bersama ulama Syiah. Kalau pandai bahasa Arab boleh faham apa yang diperkatakan oleh Presiden PAS dalam pertemuan tersebut. 

http://www.tranungkite.net/v12/modules.php?name=News&file=article&sid=27759

1 comment:

  1. MALAYSIA NI SATU2NYA NEGARA YANG TAK HABIS2 DILANDA PENIPUAN PUAK PEMBANGKANG.
    SUNGGUH ĴIJIK BERTARAF LONGKANG STANDARD PEMBANGKANG.

    ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.