Tuesday, 5 January 2016

PAN SEDIA LAWAN PAS DI KELANTAN PADA PRU 14.


Parti Amanah Negara (AMANAH) Kelantan sedia bertanding mencabar PAS di negeri itu pada pilihan raya umum ke-14, kata Pengerusinya Datuk Wan Abdul Rahim Wan Abdullah. 


Bagaimanapun beliau berkata AMANAH Kelantan masih berharap PAS negeri itu bekerjasama bersama mereka bagi mengelak berlakunya pertandingan melibatkan kedua-dua parti itu nanti.


"Saya dah suarakan lebih empat bulan lepas (berkenaan kerjasama), tapi sehingga sekarang masih tak ada respons (daripada PAS).

"Saya tak wakili AMANAH Pusat untuk kerjasama sebab ramai di kalangan sahabat-sahabat tak setuju dengan pendirian saya ini," katanya kepada pemberita di Kota Bharu, hari ini.

Timbalan Menteri Besar Kelantan Datuk Mohd Amar Nik Abdullah sebelum ini dilaporkan sebagai berkata sekiranya AMANAH bertanding di negeri itu, ia akan hanya memberi kelebihan kepada Barisan Nasional.
"Persiapan kita untuk bertanding akan diteruskan (jika PAS tidak mahu bekerjasama)...(dan) saya tak nak dicatat dalam sejarah politik Kelantan sebagai pihak yang meruntuhkan kerajaan Kelantan yang diasaskan oleh Allahyarham Nik Abdul Aziz Nik Mat)," katanya.
-Bernama

1 comment:

  1. PAN_TAT nak lawan HAM_PAS

    Hehehehehe.............

    ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.