Tuesday, 26 January 2016

SEKOLAH DEMOKRASI DAP, UFO DAN BIGFOOT .


artikel sekadar sepintas lalu.

kebetulan lalu dalam kepala dan aku ada sikit yakin di penghujung tiap jalan cerita korang akan ketemui kesimpulan yang sama.

cerita 1. UFO

mamat rambut kena karen kat atas ni adalah penceramah dokumentari dalam history chanel. dia dikatakan pakar dalam menelanjangi segala yang berkaitan dengan UFO. 

yap UFO atau bahasa jawanya piring terbang yang tak dikenali.

cerita UFO ni popular ekoran insiden rosswell di amarika.

kemudian ia di misterikan dengan dengan siri tv bersiri the x files. 

sebut nama ejen mulder dan ejen scully semua peminat akan tau kaitan nama 2 penyiasat ni dengan usaha merungkai misteri UFO.

ok balik pada cite mamat rambut kena karen kat atas. aku tak ingat nama dia pasal nama dia ala-ala budak greece yang susah nak ingat.

jadi nak mudahkan cerita kita gelarlah mamat ni sebagai mamat UFO.

dia ni egen jualan yang meyakinkan. cara dia cakap, fakta yang cuba dibentang kalau tengok banyak kali boleh buat orang skeptikal pasal UFO ni kembali percaya akan kewujudan UFO.

antara yang pernah aku tengok tentang bagaimana mamat UFO ni yakinkan penonton bila dia punyai keyakinan tinggi setiap benda pelik pun mampu dia sinkronais kan dengan kewujudan UFO.

candi di kambodia dia kata itu kerja UFO.
stupa kat india pun dia kata hasil kerja UFO.
piramid kat mesir pun dia bagitau ini kerja UFO.
crop circle kat ladang jagung pun dia kata kerja UFO.

teori mamat ini melampaui akal kemanusiaan. mamat UFO ni berulang kali drive untuk membawa keyakinan akan kewujudan UFO.

namun setelah bertahun dokumentari ancient aliens ni keluar dalam history chanel, tak dapat sekali pun secara praktikal dan pembuktian dapat dilakukan secara true story.

senang cite, mamat UFO ni membohong aje lah.

cerita 2. finding bigfoot.

ini lagi kelakar. dalam siri finding bigfoot di sertakan beberapa watak sebagai pengacara. nak menguatkan cerita maka pakar intelek ( foto paling kiri ) disertakan untuk mewujudkan kebenaran cerita bigfoot.

kemudian watak lelaki ( foto 2 dari kiri ) dijadikan subjek ulang tayang eksperimen setiap kejadian berlakukan penemuan bigfoot di amarika.

dalam siri ini, konsep dan kaedah sama diulang tayang.

skrip dan jalan cerita sama pasal itu je cara nak hipnosis penonton untuk percaya teori mereka.

jalan cerita dokumentari ni simple.... 4 watak ni pi satu tempat, jumpa saksi yang nampak bigfoot, jumpa rakyat kat dewan untuk justifai penonton memang benar ada bigfoot kat situ kemudian malam hari mereka cari bigfoot.

part akhir ni best. malam mereka ke lokasi kejadian, bawak kamera pengesan haba, bawak kamera malam sambil jerit panggil bigfoot... woooo wooo macam tu lah.

tambah nak kasi best lagi, mamat lelaki dalam gambar ni akan ketuk pokok sekuat hati. tengok samada bigfoot akan balas dengan pukul pokok dengan kayu tak...

inilah dokumentari pak amarika kat sana... bertahun ulang skrip sama tapi sampai sekarang gagal nak buktikan secara sahih akan wujudnya bigfoot.

mereka memaksa untuk orang percaya bigfoot tu wujud.

macam kes ancient aliens mamat UFO, cite finding bigfoot ni pun lebih kurang pembohongnya.

cerita 3.. sekolah demokrasi dap..

sama macam atas lah... pembohong. sejak bila dap ni amal demokrasi ???


6 comments:

  1. Mamat rambut karen dengan nik aziz mana lagi baik. Ufo adalah dron dron biometallight dari makhluk dari luar sana yang memahami god.mamat karen tu pujaan hatiku kau jangan hina dia gap.

    ReplyDelete
  2. Cina mana sesuai dengan demokrasi.
    DAP adalah fiction. Hakikatnya, hanya ideologi komunisme sahaja yang boleh mengurus tadbir rencam kiasu dalam DNA Cina. Negara China sendiri tidak percaya yang ideologi demokrasi boleh mengurus ribuan juta rakyat Negara Cina.
    Hanya satu makhluk yang bernama Homo SABUan yang percaya mitos Cina dan demokrasi ini..

    ReplyDelete
  3. Demokrasi ala-PUAKA ZIONIS adalah - dasar si ekoq-ekoq BANGKAI BABI kat JAMBAN TERORIS-TERORIS DAPBANGKAI-SIAL-si-PORNO/HOMO/RASIS EJEN/KULI- CIA-NATO/ZIONIS-SOROS-MOSSAD/FREEMASON-PEROMPAK/PENJENAYAH/PERASUAH/LANUN-no 1!

    Lihat di http://novandri.blogspot.my/2016/01/rahsia-parti-3-orang-ini-sangat.html : - setakat ni kita masih tunggu repot POLIS ke atas Tunku Abdul Aziz dari PENGGANAS DAPBANGKAI BABI ni kalau dakwaan dia TAK betul! SPRM - kami RAKYAT juga MENUNGGU ni!

    RAHSIA PARTI - 3 ORANG INI SANGAT DITAKUTI OLEH DAP !!

    Thursday, January 14, 2016

    1. Jika kita perhatikan, parti DAP sebenarnya tidak berani untuk menyentuh atau takut kepada 3 individu ini.

    2. Anda baca dahulu laporan di bawah :

    Bekas naib pengerusi DAP, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim pernah mendedahkan bahawa punca beliau keluar DAP pada Mei 2012 salah satunya disebabkan rasuah dalam parti itu yang cukup teruk.

    Tunku Abdul Aziz, bekas Naib pengerusi Transparency International hanya mampu bertahan selama empat tahun dalam parti itu selepas dijemput oleh Penasihat DAP, Lim Kit Siang menyertai parti itu pada Ogos 2008.

    “Punca saya ambil keputusan untuk keluar dari DAP adalah kerana amalan rasuh yang amat teruk di dalam parti itu. Ini antara sebab utama selain saya tidak bersetuju dengan perhimpunan BERSIH yang dianjurkan Pakatan Rakyat(PR). ........ Tunku Abdul Aziz berkata, rasuah bermaharajalela di dalam parti itu sedangkan di khalayak umum pemimpin DAP mmelaungkan slogan anti rasuah.

    “Saya sertai DAP kerana dijemput oleh Lim Kit Siang. Masa itu,beliau selalu mengatakan DAP tidak ada rasuah namun setelah dua bulan berada di dalam parti itu, saya sedar, ia hanya omong kosong sahaja…… (terus membaca)

    Nek Tempoyak.

    ReplyDelete
  4. Nabi adam kulit puteh mata sepet khawin dengan hawa mata bulat besar kulit hitam rambut kerinting macam negro. yong cite kat i ,gitu le

    ReplyDelete
  5. Cina dgn demokrasi ibarat air dgn minyak. Cina dgn komunisma ibarat aur dgn tebing.

    ReplyDelete
  6. DAP dan BOHONG ibarat anjing dengan babi, ibarat najis dengan lubang jamban, ibarat syaitan dengan iblis, ibarat anwar dengan jubo, ibarat jijah dengan kipas, ibarat mat sabu dgn syiah, ibarat lge dengan salah kira, ibarat kit siang dengan najis mak dia..

    ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.