Tuesday, 15 March 2016

KETEGASAN NANCY PERTAHAN ARTIKEL 121 WAJAR DIPUJI.


isu dan polemik melibatkan pasangan bukan islam, masuk islam kemudian kembali ke kepercayaan asal.

soalan bagaimana status agama anak ?

isu ni agak hot bilamana kes ridwan masuk mahkamah.
ridwan bawak anak laki dan perempuannya ikut sekali.
yang maknya pula nakkan keadilan.

keputusan mahkamah bulan lepas memberikan keputusan yang adil kepada 2 pihak. ridwan dapat anak lelaki dan ibunya dapat anak perempuan.

isu ridwan bukan perkara baru, ianya dah lama berlaku melibatkan banyak lagi pasangan sebelumnya.

dalam sebulan menunggu penghakiman kes ridwan, free malaysia today yang paling galak secara halus memberikan damage kepada pihak lelaki.

islam digambarkan jahat dan tak adil. baca tajuk memang halus game FMT ni...

takpe ( gap dah banyak print skrin FMT dalam serangan mereka terhadap islam tunggu masa aje )

isu ridwan sewajarnya dilihat perlu akan wujudnya satu konsensus penyelesaian secara teknikal melibatkan pasangan bukan islam, masuk islam dan berlaku perceraian.

yang perlu dilakukan adalah amendment law reform act ( marriage and divorce ) 1976.

yang bagusnya bilamana dalam parlimen nancy shukri ni secara tegas bagitau dalam polemik ini, tak perlu sampai digubal akta 121 (1) (a) unilateral conversion.

citenya, ahli parlimen dap nak amik kesempatan lah dalam isu yang melibatkan conversion...

yang sakit lain, yang nak dirawat lain. inilah dap secara halus nak makan semua sekali...

nasib baik  nancy hati kering.. bagus menteri dari sarawak ni !

1 comment:

  1. Negeri China anti Islam...Minority Islam ditindas

    Negeri Keling anti Islam... Minority Islam ditindas

    Negeri Islam Minority Kafir... Islam ditindas

    Kenapa?? sebab korang Melayu/Islam suka bercekau sesama sendiri hingga mengenepkan Bnagsa/Agama sampaikan mengemis dengan orang Kafir mintak sokongan!!

    Lepastu Kafir lahanat ni melolong satu dunia mengatakan yang mereka pulak yang ditindas!!!

    Korang pikir2lah sendiri!!!

    BERSATULAH MELAYU/BUMI/ISLAM DEMI BANGSA DAN AGAMA

    ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.