Tuesday, 12 April 2016

BERATUS KALI DR ZAKIR NAIK CERAMAH KAT INDIA , OKAY JE TAKDE MASALAH PUN.


beratus kali dr zakir naik buat ceramah pasal teologi ( perbandingan agama ) di INDIA...

takde masalah pun.

dr zakir naik bawak ilmu mengenai teologi yakni perbandingan kepercayaan ( agama ).

adakala dan kerap kali dia menyentuh mengenai ilmu dalam setiap kepercayaan.

dia mampu explain mengenai katolik, protestan, dan kesemuanya...

apa yang dia explain kat public dalam ceramahnya, adalah sama saja ilmu dalam ijazah perbandingan agama yang oxford  dan UIA tawarkan...

takde rasisnya pasal dia...diskusi ilmu tak perlu disempit menjadi kontroversi emosi...

fakta kalau nak disanggah lawanlah dengan fakta..

gap ; tak salah kalau kita ramai ahmad deedat..

1 comment:

  1. Dr Zakir tiada masalah, ceramah dia juga tiada masalah. Yang bermasalah ialah kita, sistem kita dan cara kita memberi muka. Atas tuntutan pihak yg haram & tidak berdaftarpun kita tunduk. Dah tak ada muka yg kita nak beri kepada pihak2 ini sebab dah terlalu banyak kita beri. Kenapa PDRM perlu tunduk kepada tuntutan hindraf? Sudah diikhtiraf ke pertubuhan haram hindraf tersebut? Atas alasan apa tuntutan mereka dilayan sedangkan wujudnya mereka ini adalah haram? Betullah kata orang, di Malaysia ni pokok boleh bergoyang walaupun tanpa angin dan monyet.

    ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.