Tuesday, 17 May 2016

MENGAPA BANDUAN MENGGELUPUR DALAM PENJARA ?


sarip dol punya mangkok.
tak ikut skrip..
itu kesimpulan surat banduan kepada anak buah kat luar..

actually apa yang berlaku sabtu lepas cenggini.
azmin ada gak sebut pasal deklarasi permatang pauh.
azmin ada gak sebut pasal 18 tahun lepas.

mahfuz lebih daripada itu.
bean kata kita lupakan kisah lama..
bla bla bla..

bang mat..lagi teruk daripada tu..
yang bestnya, 3 orang ni langsung tak sebut nama penuh banduan..

halo halo.. call masuk kat hp kak wan..
kak wan pun pening lalat.. 


cite belah sini.. sanusi junid pun ada berucap.. dia cakap bab  note tiap event tun waktu melawat seluruh negara... bagus sebenarnya fakta sanusi.. dia perhati tun m menulis nota kecil tiap kali pertemuan.. serupa kira catat point penting lah..

tapi ramai gak nak tau betul ke pak sanusi orang perjuangan ?
pak sanusi serius ke pasal bersama tun m ?
tanya je pak sanusi.. tahun lepas ada jumpa sapa2 ke ?
ada takde..ada takde.. ada ada takde takde
tanya je..

azmin ali dah pergi jauh dah meninggalkan bekas mentornya banduan.

azmin perlu jauhkan diri dari dibayangi oleh banduan. banduan dah tua dan makin hilang kapabilitinya.

politik pembangkang nampaknya menuju penyelarasan semula.. re alignment. re alignment kali ke berapa dan akan berapa kali pulak alignment selepas prk ni...

pan tak boleh jumpa pas.
pas tak boleh jumpa pan.
dalaman pas pun bergasak antara pepaduan dengan team tuan berahim.
pan/dap tak boleh ketemu pas.
orang kak wan tak boleh jumpa orang azmin.
guan eng tak boleh jumpa azmin.


azmin perlu pergi lebih jauh daripada menjadi menteri besar. azmin harus develop dirinya menjadi azmin ali yang tidak bertuankan banduan.

tu pasal banduan cukup angin dengan azmin bilamana di akhir ceramah deklrasi shah alam, azmin ali dicium pipinya 3 kali oleh tun hasmah...

ini yang bikin banduan menggelupur dalam sel !

ps; muka bang mat agak suram malam tu.. bekas JIM nak kuasai pan ke bang mat ? 

No comments:

Post a Comment

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.