Monday, 9 May 2016

RAFIZI... PERKATAAN MOHON PERTIMBANG ELAK BANKRAPSI NI BANYAK DALAM KES PELANGGAN DAN PERBANKKAN.


kita akuilah zaman sekarang bank agak keras.
kalau kot mamot pun keras, takkan bank tak boleh.

rakyat atau syarikat banyak bertumpu pada bank untuk pinjaman yang pelbagai. majoriti mampu bayar balik dan majoriti juga tiada kemampuan untuk bayar balik.

proses untuk kategori peminjam kategori tak boleh bayar balik ini akan masuk fasa seterusnya.

surat amaran.
surat loyar.

namun dalam pertengahan proses ini ramai bertemu semula dengan bank untuk re-schedule semula pinjaman.

bilamana re-schedule semula ia mewujudkan situasi win-win situation di mana pelanggan mampu bayar balik sejumlah amaun yang mampu dan bank pula mampu mengelakkan NPL yang akhirnya merugikan mereka.

sebentar tadi rafizi keluarkan surat bank mbsb.

kata rafizi NAJIB ARAH mbsb ketepi notis bankrap kepada ketua umno bahagian kepong.

sebenarnya surat ini LEBIH FOKUS kepada permohonan rayuan untuk elak bankrapsi dan seterusnya ketua umno bahagian kepon ini sedia bertemu bank di luar mahkamah untuk mungkin re schedule semula pinjama beliau.

harap maklum rafizi, bukan semua orang sedia untuk dibankrapkan oleh bank apatah lagi ada masalah.

jadi surat ini memohon pertimbanganlah dari pihak mbsb untuk rayuan elak bankrap dan pemohon sedia bertemu bank untuk pertimbangan pembayaran semula.

keputusan ni akhirnya bergantung kepada jawatankuasa pengurusan bank...

kalau dorang kata ok lah kita timbang rayuan, maka surat bankrapsi di mahkamah akan ditarik balik lah...

itu aje rafizi... sama jugak kesnya dengan bekas pesuruhajaya pas perak, yang pernah dibankrapkan oleh bank kemudian mungkin kerana rayuan apa nya, dia kemudian boleh bertanding kerusi dun masa nizar nak jadi mb dulu..


1 comment:

  1. Apa daa... kalau sentuh pasal Najibul Dedaki maka segalanya halal dan boleh diterima akal. Parti Umno kini dipimpin oleh mereka yang telah murtad perjuangan asal parti keramat Melayu. Lebih kepada kepentingan peribadi dan kesenangan duniawi semata-mata. Maju dengan slogan Najibul -- Cash Is King, Poket aku didahulukan, Derma Berasuah diutamakan. SAtuuuuuu Malaysisa.......... Melingkup bersama Transformasi Kenerakaan ciptaan si PM laki $$$$RM...

    ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.