Tuesday, 14 June 2016

KEMPEN PAS DAKWA GST BAKAL NAIK 10%


yang ada dalam foto ni iskandar pesuruhajaya pas selangor dan calon prk sg besar, rani.

pas mula kempen kata GST bakal naik 10 %.

dalam kempen prk, propa penting.

harap pengundi pun tanya pas selangor ni... kerajaan selangor yang perkenalkan GST pas taknak tegur jugak ke ?

taknak tegur azmin pasal laksana GST kat selangor jugak ke ?


2 comments:

  1. orang bodoh je percaya pembangkang ni nak hapus gst... kalo dia naik mmg dia masuh gst pastu rename, rebrand baru dgn nilai lebih tinggi... sistem cukai seumpama gst ni la sistem paling utuh untuk memperkasa ekonomi sesebuah negara.. the most efficient n sustainable... so jgn la korang percaya pembangkang naik dia xkan buat... cara diorg memerintah negeri pun lebih kuku besi cukai semua naik beratus peratus.. rakyat tido x nmpak... kalo tadbir negara modus operandi yg sama akan di guna.. semua cukai akan naik beratus peratus... wake up la

    ReplyDelete
  2. Apa susah-susah, kalau tak nak GST; rakyat jaga sempadan sendiri. Tak perlu pasukan keselamatan. Tak perlu negara keluar belanja besar, bayar gaji askhar, beli senjata canggih dsb. Bila bini masing masing beranak saban tahun, lahirkan anak di rumah, suami boleh jadi bidan, tak perlu hantar ke hospital. Jimat belanja kerajaan. Tak perlu kos penampungan kesihatan. Dan juga lain2, Do it yourself, jimat belanja. Habis cerita. Ini tak, SEMUA hendak tapi satu sen berkira. Sendiri boros, tak tahu budget, semua salah kerajaan. Sendiri cari pasal suka berhutang semua salah kerajaan. Yang bini dia beranak tiap ak bertambah. Marah marah anak anak dapat tajaan juga ke IPTA Kerjaan kebanyakkannya...Melayu Melayu...

    ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.