Monday, 25 July 2016

JHOW LOW PERLU DISIASAT..


pendedahan DOJ 3 hari lepas semua mungkin sudah baca maklumannya.

1MDB yang berasal dari TIA ( trengganu invesment authority )  sudah wujud lama.

jho low terlibat dalam TIA sejak 2009, lebih tepat januari 2009 dan bertugas sebagai penasihat TIA selama 5 bulan sahaja.

TIA mendapat dan dicadang menggunakan dana RM1b hasil royalti dari petronas untuk mencari RM6b dan kerajaan mendapatkan RM5b untuk pelaburan trengganu dan pusat.

penglibatan jho low adalah yang paling terawal. 

jika dibaca susur galur taktikal dan teknikal bagaimana DOJ memperincikan 'akal' jho low dalam dakwaan merencana perjalanan wang, merancang segmen per segmen syarikat dan individu, bagaimana dia placing kemas wang dan aset, kekemasan placing wang dan aset mengikut tahun..

bagaimana abang dan ayahnya pun ada akaun, pemindahan akaun dan segalanya.

JELAS MEMBUKTIKAN JHO LOW ADALAH MASTERMIND TERBESAR dalam isu amat penting ini.

gap ada terbaca dalam blog orang lain, dakwa jho low ada di malaysia.
samada benar atau tidak itu perkara kedua.

yang perlu dilakukan adalam menahan dan siasat jho low !

dari musibat ini lah bermula punca semua masalah.

http://bidaman.blogspot.my/2016/07/conman-vs-1mdb.html


5 comments:

  1. Tandatangan tanpa baca terlebih dahulu...jadikan ia sebagai amalan. Sudah terhantu baru tengadah.

    ReplyDelete
  2. Sepatutnya tindakan patut diambil lebih awal lagi sebelum pendedahan oleh DOJ tapi malangnya kerajaan tidak bertindak seolah-olah tiada apa yang berlaku.

    ReplyDelete
  3. Salam Bro,yang menjadi masalah utama ialah Najib masih melindungi si penyangak ini hinggakan rakyat Malaysia percaya Najib bersubahat dalam kes 1MDB ini.Mintalah Najib berterus terang dan menjelaskan perkara sebenar...ada berani?

    ReplyDelete
  4. Kambing hitamkan jho low maaf gap awak gagal mamat tu nanti buat timbang tara mahu kurangkan hukuman dengan jabatan kehakiman as akan kata dia tidak keseorangan kelepet 1mdb fuiyo

    ReplyDelete
  5. dah terlambat nak bukak cerita ni GAP... Najib dah kata dulu jolo tak ada kaitan.. dia pun tak kenal sapa jolo.. kata dia.

    tapi ada gambar dalam kapal mewah .. HE HE HE..

    Terlambat GAP...

    ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.