Thursday, 1 September 2016

SEGERA LAWAN DALAM MAHKAMAH


PERKARA 1

beberapa hari lepas, lebih tepat dalam ceramah ts muhyidin di ketereh beliau ada menyebut mengenai perbualan beliau dengan bekas peguam negara gani patail mengenai 'wang yang masuk' ke dalam akaun perdana menteri ds najib.

kata ts muhyidin..

“Saya cabar Najib nafikan perkara ini. Jawab dakwaan ini sendiri. Jangan guna budak suruhan seperti Tengku Saruffuddin dan pihak lain pertahan dan jawab bagi pihak kamu. Jadilah anak jantan. Saya cabar Najib saman saya jika apa yang saya cakap tidak benar."



Read more at http://khairulryezal.blogspot.com/2016/09/kenapa-ts-muhyiddin-tidak-berani.html#uI42ikx6GmmFzKgR.99


kemudian ts muhyidin mencabar ds najib menafi dan menyaman beliau di mahkamah .

PERKARA 2

cabaran di atas di tempelak oleh pegawai khas pm, tengku sharifudin. beliau berkata ts muhyidin tidak boleh dipercayai kerana curang kepada isterinya.

ini susulan dakwaan 'skandal' ts muhyidin dengan isteri orang berketurunan cina yang telah masuk pun mahkamah ( perihal isteri cina itu dengan suaminya )

PERKARA 3

rahman dahlan bagitau.. Umno Minister Abdul Rahman Dahlan has admitted to having named Prime Minister Najib Razak as the mysterious “Malaysian Official One” (MO1), mentioned by the US Department of Justice (DoJ) in its civil suits.
He, however, emphasised that MO1 was never named as the subject of the DoJ’s civil suits against those alleged to have misappropriated 1Malaysia Development Berhad’s (1MDB) funds.
“As I told BBC, it’s obvious that the so called MO1 referred to by the US DoJ is our prime minister.
“Many others were also referred to by the DoJ. But, critically, none of them, including MO1, were named as subjects of their investigation.


............................................................................................................

pada 8 september 1998 anwar melakukan road show di batu pahat. malam itu beliau bersumpah kata tuduhan seks dan liwat yang dilemparkan kepada beliau adalah fitnah.

petang 10 september di dataran merdeka anwar mengulangi cerita yang sama..

skripnya lebih kurang begini.. ' 2 hari lepas saya di batu pahat, saya telah bersumpah saya tidak pernah sama sekali melakukan perbuatan seks dan liwat'... ( kes merujuk pada sukma ,azizan dll )

kemudian beberapa tahun berselang..timbul cerita baru. 

saiful pernah bersumpah. tapi sumpah saiful berbeza dengan sumpah anwar.

saiful bersumpah 'wallahi wabillahi watallahi diikuti dengan pengakuan tarikh, masa , jam ,lokasi '..

anwar hingga ke hari ini tidak melaku sebagaimana yang saiful lakukan.

alternatif anwar,dia heret semua ke mahkamah. keputusan semua tahu.

dalam hal pegawai khas perdana menteri menyebut ts muhyidin 'curang pada isterinya' atau dalam konteks raja petra skandal seks ts muhyidin dengan wanita cina...

ts muhyidin ada 2 cara UNTUK SEGERA bersihkan tuduhan ini.

pertama saman dan heret tengku sharifudin ke mahkamah.. dalam mahkamah semua pihak ada peluang untuk membukti tuduhan  dan mempertahankan diri.

alternatif kedua, bersumpah sepertimana saiful bersumpah. 

.............................................................................................................................

pada kempen pemilihan MCA, video hot soi lek keluar. foto dan video itu hitam putih namun soi lek ambil keputusan... YA ITU SAYA.. kemudian dia meletak jawatan.

beberapa tahun lepas, ada pemimpin parti muka nya kalau nak dicari dalam malaysia sukar kerana wajahnya ala-ala mexican dikaitkan dengan video seks..

dia menafikan... bak kata hj hadi video besi tak boleh dijadikan pembuktian.

jalan terbaik... mahkamah untuk bersihkan tuduhan dan bersihkan nama.

mengenai DOJ, MO1 dll termasuk kenyataan rahman dahlan .

namun dalam meneliti 136 page, key player mastermind mengenai 'teknikal dan taktikal' wang jelas tangan jho low. 

secara jujurnya, perhitungan pru 14 ini sedikit sebanyak BN digantungkan harap pada keberanian jho low ..

segera lawan balik dakwaan DOJ di sana.. tindakan kho low mendiamkan diri tidak membantu bn mendepani pru kelak.

jho low telah didakwa DOJ salah guna wang dsbnya.. jho low harus SEGERA lawan DAKWAAN ini untuk bersihkan nama.. 

7 comments:

  1. lebih banyak pemimpin tertinggi jatuh kerana skandal seks berbanding skandal wang. malah mantan presiden AS hampir terlucut jawatan gara-gara seks-gate.

    ReplyDelete
  2. Kalau betul DSMY ada skandal dengan isteri orang ian adalah sesuatu yg amat tidak elok lebih2 lagi dia sebagai seorang pemimpin. Tetapi ia tidak boleh disamakan dengan kes mengelapkan wang 1MDB yg merupakan wang rakyat. Curang terhadap isteri hanya menjejaskan keluarga beliau tetapi kes 1mdb lebih kepada pengkhianatan terhadap semua rakyat. Untuk berlaku adil adalah lebih baik kedua2nya membersihkan diri dimahkamah.

    ReplyDelete
  3. Suruhlah Najib yang masuk mahkamah untuk diadili samada betul tak dia penyamun No 1.

    ReplyDelete
  4. Assalam Bro,curang terhadap isteri tidaklah seteruk curang terhadap negara.

    ReplyDelete
  5. Mengapa cabar mencabar di pentas saja? Mencabar di pentas politik ni TAK GENTLEMAN la my countryman Mahyuddin. Hanya mengganggu penduduk2 dimana pentas tu didirikan. Diaorang dah kerja sehari, malam nak rehat,nak tengok anak2, nak ke surau ke, nak ke masjid ke. Ini sebok dg ceramah politik malam2 buta. Buta ape2!!!

    ReplyDelete
  6. Apa ni Blogger!!!????

    Rakyat cuma mau tahu Cerita 1MDB sebenarnya dan yang menjadi Watak utama dalam kes ini adalah Lanun Bugis!!!

    Rakyat tidak pon mintak TSMY jadi Perdan Menteri. Jadi Berhentilah daripada Berputar Belit Berputar Alam!!!

    Jadi benar atau tidak TSMY ada melakukan perkara itu is irrelevant!!!

    Priority adalah Masaalah 1MDB. Selesaikan Masaalah ii dulu sebab PRU akan tiba. Kalau tidak Ko tahu tahu saja lah kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamu nak tahu apa sebenarnya? Semua jawapan dah diberi, semua persoalan dah dijawab, kamu ni malas membaca ke atau kamu ini golongan yg lembam serta bengap?! Kamu bukan nak tahu jawapan, tapi dalam hati cuma ada kebencian sahaja. Berilah jawapan apa pun, kamu tak kan menerimanya

      Delete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.