Monday, 5 December 2016

PEGAWAI PM DAKWA TUN M HINA NABI.


semalam dalam PC tun m di majlis anjuran dap, tun m ada bagitau kenyataan zahid hamidi yang mendakwa ds najib adalah insan terpilih oleh ALLAH SWT untuk mempin parti umno dan negara adalah seolah-olah menyamakan perdana menteri dengan nabi.

tambah tun m dalam petikan mkini, tun m memberitahu nabi ( muhammad saw ) takde RM 2.6b dan 1MDB.

kenyataan tun m ini telah disanggah keras oleh pegawai khas perdana menteri dato rizal mansor yang menyatakan tun m secara direct nya telah menghina nabi muhammad saw.

SIL RUJUK LINK DI BAWAH


dalam ertikata maksud beliau, seharusnya kias dan beza politik tidak harus hingga perlu mengheret nama junjungan besar nabi muhammad saw.

kata dato rizal mansor...

“Apabila berada bersama DAP beliau perlu menunjukkan yang beliau lebih DAP daripada DAP sehingga sanggup memperlekehkan nabi sendiri,” katanya di Facebook.

tambah dato rizal mansor lagi..

Rizal mendakwa kejadian itu bukan kali pertama Dr Mahathir menghina nabi, dan menyebabkan BN kehilangan kerusi Parlimen Arau dalam pilihan raya kecil 1998.
“Tahun 1997 beliau pernah memperlekehkan janggut Nabi dgn berkata: Siapa tahu janggut Nabi macam mana? Pisau cukur pun tiada zaman tu, jadi macam mana nak cukur.”

No comments:

Post a Comment

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.