Wednesday, 19 April 2017

ONG KIAN MING MAIN KOMPANG.. KE LAUT BUNYINYA !


semalam ong kian ming keluarkan kenyataan media.

dia bising pasal ramai pendaftar baru tak boleh mengundi. dia punya detail siap bagitau lokasi parlimen dan dun mana yang terbabit.

beberapa hari sebelum itu mereka pergi pejabat SPR selangor. macam biasa la, propa kompang untuk bikin drama.

hakikatnya kalau ikut cerita , SUSUR GALUR apa-apa bantahan mengenai penolakan SPR terhadap perkara meragukan adalah biasa.

dah 13 kali pilihanraya umum. begitulah cerita dan jalannya. akan ada persempadanan semula dan pengundi baru,

jika tak puas hati , boleh buat objection kat SPR.

dah termaktub dalam undang-undang. semua parti tahu prosedur ini.

yang ong kian ming buat bising semalam adalah.

DIA HAIRAN SPR TOLAK PENGUNDI PASAL ALAMAT MERAGUKAN.

DIA HAIRAN PEMGUNDI DITOLAK PASAL ALAMAT TAK DAPAT DIKESAN.

OKB TAK HADIR BANTAHAN.

3 perkara yang AMAT BIASA KEDENGARAN KALAU NAK DEKAT PRU.

jadi tugas ong kian ming bukannya bising pasal 3 faktor kat atas, sebaliknya KENA PROVE KAN kat SPR lah validity claim yang mereka kata.

kalau masih tak puas hati, lawan aje dalam mahkamah.

kan senang.

kompang kasi kurang kian ming.

1 comment:

  1. Anyone has an update on the Peter 'missing'Chong aka Pattaya Chong....

    ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.