Friday, 12 May 2017

BEBERAPA ISU PENTING.



pertama

mood ahli umno semalam mencanak . dalam politik , program sebegini adalah penting dalam membentuk mood ahli parti menuju pru 14.

kedua

peluang keemasan untuk membubarkan parlimen. saat ini boleh dianggap sebagai ' antara masa' peluang keemasan untuk dibubarkan parlimen. 

ke tiga

akhirnya putus sudah hubungan pkr dan pas. antara faktor yang dijadikan alasan putus adalah dakwaan majlis syura pas pkr tidak menyokong RUU 355. 

pkr pulak patut memanjangkan siri lompong pas ini dengan menjawap.. sewaktu pas perjuang manifesto negara islam dan hudud tahun 2001.. mengapa pas tak putuskan hubungan dengan pkr sedangkan pada waktu itu pkr pun tak menyokong ? 

ke empat

walaupun dianggap tak stabil di selangor, azmin ali sepatutnya membubarkan segera DUN selangor bagi mendapatkan mandat baru kerajaan.  biarkan pengundi selangor memilih samada mahu memangkah BN, PH atau pas dan kadir sheikh fadhil.

ke lima

BN trengganu harus agresif dalam me war-warkan 12 perkara mengenai enakmen undang-undang islam yang TELAH MEREKA IMPLEMEN.  sebenarnya BN trengganu lebih walk the talk bercakap mengenai implementasi enakmen syariah berbanding dengan pas yang nampak gagal untuk perincikan hukuman yang mereka pelopori.


1 comment:

  1. Blogger GobloG!!!

    Sebok dengan urusan orang!!

    Bubarkan dulu Lanun Bugis Penyamun Antarabangsa itu yang lebih penting!!!

    Nak makan dedak tu agak2 lah!!!

    ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.