Wednesday, 9 September 2015

ANGAN-ANGAN : PAN MAHU AMIK ALIH TUGAS PAS SEBAGAI PARTI ISLAM... HAHAHAHAParti Amanah Negara (PAN) akan mengambil peranan yang ditinggalkan PAS untuk bersama-sama DAP membentuk satu kerajaan baharu bagi menggantikan Barisan Nasional (BN).


Ketua Parlimen Parti Amanah Negara (PAN) Batu Gajah, Omar Bakar berkata, dasar politik PAN yang mengambil alih Parti Pekerja-Pekerja Malaysia mirip dengan PAS iaitu Islam cumanya berbeza daripada sudut pendekatan.

“PAN memikirkan kemaslahatan yang lebih besar dalam menghapuskan kebathilan yang berlaku di dalam negara ini melalui kuasa pemerintahan,” dakwanya dalam satu kenyataan media hari ini.

Omar dalam pada itu mendakwa, PAN ditubuhkan berikutan pertembungan dalaman PAS menjadi barah yang tidak lagi mampu diubati hingga menyebabkan rancangan kumpulan tertentu menyingkirkan kepimpinan terdahulu PAS berjaya.

Menurutnya, PAN juga diwujudkan sebagai sebuah parti Islam baharu bagi menggantikan PAS kerana tindakan-tindakan serta pendekatan PAS dilihat mengundur ke belakang termasuk memutuskan kerjasama Tahaluf Siyasi dengan Pakatan Rakyat.

“Ini adalah dorongan terhadap wujudnya satu gerakan iaitu Harapan Baru dan seterusnya muncullah satu parti Islam baharu (PAN) dalam meneruskan perjuangan pimpinan PAS terdahulu,” dakwanya.

5 comments:

 1. muka 2 manafik & barua barua melayu...

  ReplyDelete
 2. Dahulu ketika dalam PAS , muka2 dalam gambar diatas , tidak tinggal kopiah . Hari ini untuk memperlihatkan mereka Islam progesif (kononnyala) mereka sudah tidak berkopiah lagi. Munafik sungguh mereka.

  ReplyDelete
 3. HATI-HATI DENGAN KUMPULAN Pan (Boleh jadi singkatan PAN******tat, yang bermaksud "bottom"/bontot/ bahgian bawah. Pengerusi PAN memang peminat PAN**** tu. Takkan korang, terutama puak PAS tak pernah dengar rakaman percakapan tel antara MATSABUN dengan seorang perempuan (bini orang) atau masa dia jadi Tim Presiden PAS *digelar ayam tambatan PAS* korang pekakkan telinga/pejamkan mata (BUAT DEK/TAK TAHU JE) Sekarang apa dah jadi? SALAH KAN UMNO juga. Memang PAN*******tat lah korang ni. PADAN MUKA KORANG.

  ReplyDelete
 4. parti pantek betul...mat sabu..jgn ingat org dah lupa hang kaki jilat burit dulu..hehe.

  ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.