Tuesday, 8 December 2015

PAU : GAP SETUJU UMNO FOKUS ISU INI !jika anda peminat dan pengulas politik, maka anda harus faham dan analisis movement dap.

beberapa bulan lepas di johor, kit siang ada menyebut betapa mereka ( dap dan baruanya ) mahukan peralihan 5-8% undi di setiap dun dan parlimen yang memungkinkan BN boleh digugat pada pru 14.

tambah kit siang..

isu yang kita ( dap ) akan mainkan adalah isu ekonomi, kos sara hidup tinggi penduduk bandaran ,pinggiran yang di dalamnya adalah jutaan pengundi yang akan pulang ke kampung halaman. 

jika kelompok ini 'sepandangan dan akhirnya menjadi pro kita' maka hendaklah kita jadikan kecenderungan mereka pemangkin kemenangan kita ( dap )

sejarah perlu diterang agar kita faham.

2008, pembangkang menang bukan pasal mereka kuat.
2008, pembangkang menang bukan kerana mereka layak.

sebaliknya peralihan undi 2008 kepada pembangkang adalah disebabkan protes pengundi ( sebut pengguna dalam isu consumerisme sealiran )....ini menyumbang peratusan besar .

bukti protes hingga menyebabkan calon takde krebidel di kalangan pembangkang pun boleh menang.

kita harus terbuka pada arguement public yang semakin terbuka. adakala arguement mereka kemas dan agak sukar untuk dinafikan. tidak salah untuk terbuka dan bersungguh mencari konklusi yang menguntungkan rakyat.

end of the day, rakyat yang memenangkan BN. 

BN wajar segmentasikan kelompok public.
fokus one by one.

nanti gap ulas..

No comments:

Post a Comment

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.