Tuesday, 29 December 2015

SEWEL MACAM KIM JONG ILL


semalam dr zul marah bekas partinya.

kata dr zul, pas tak patut jadi penasihat kepada kerajaan.
maknanya dr zul tak suka pas baik dengan umno.
maknanya pas mesti senantiasa ikut arahan.
arahan dan tunduk pada dap kah ???

orang  gila bernama kim jong il.

pada nomvenber 2015, kim jong ill ada keluarkan arahan...
arahan wajib patuh...

APA ARAHAN KIM JONG IL ?

dia arahkan semua lelaki di seluruh korea utara...

untuk wajib pakai dan tiru fesyen rambut terbarunya !

http://www.news.com.au/world/asia/north-korean-men-ordered-to-copy-kim-jonguns-haircut/news-story/86bdaa2cce497c484784a38dce834ef9


1 comment:

 1. SULTAN IBRAHIM JOHOR PUJI SINGAPURA BUTA TULI.
  Sultan Ibrahim Johor memberitahu The Star Daily, baginda memuji kerajaan Singapura.
  Benarke tu?
  “Banyak perkara yang kita boleh belajar dari Singapura. Mereka sudah banyak maju kedepan, kita tak payah menampung pembelajaran yang tinggi menggunung, sama ada ke Eropah atau ke Amerika Syarikat, cuma pergi lepas Tambak Johor saja ke Singapura sudah cukup, mereka sudah mencapai kemajuan yang teratur dan berkesan.”
  Aku berpendapat dari orang kebanyakan bahwa:
  Memang banyak yang boleh dipelajari dari kerajaan Singapura, tetapi tak ada 90 persen yang boleh di jadikan tauladan, kalau tidak, parah lah rakyat masyarakat Melayu generasi akan datang. Yang tak boleh di jadikan tauladan ialah:
  1. Sistem meritokrasi – kerana sistem meritokrasi Singapura berdasarkan kebolehan bahasa Mandarin, bukan bahasa Melayu, jadi, yang berdasarkan bahasa Mandarin, masyarakat Melayu akan sentiasa tidak boleh bersaing ekonomi, politik dan social dengan bangsa lain. Semua jutawan dan hartawan terbesar di Singapura siapa yang bolot? Orang Cina dari Indonesia, Malaysia, Taiwan, Hongkong, Amerika dan rakyat dari India. Mereka dengan senang boleh dapat sijil kewarganegaraan Singapura.
  2. Bahasa Kebangsaan Singapura yang rasmi ialah bahasa Melayu, tapi, mana kah penggunaan bahasa Melayu di kalangan orang Singapura? Kosong !!! Orang Melayu sendiri cakap bahasa Inggeris, apatah lagi bangsa asing? Bahasa Kebangsaan ini tidak diajar di mana-mana sekolah di Singapura, di mana kesan nya, Sultan Ibrahim Johor?
  3. Azan sembahyang tidak diberi ruang laung dari suara pembesar semua masjid.
  4. Orang kafir boleh pelihara anjing, menyalak setiap hari keluar dan masuk rumah flat mereka.
  5. Kedai kopi tiam kawasan rumah pangsa diberi lesen jual arak. Jadi ramai lah orang kaki botol. Cuma rakyat yang diharamkan minum arak saja mesti bertoleransi, tapi kalau si kaki botol mengamuk, yang kena pukul masa cari makan selalu pemandu teksi, yang kena langgar kereta orang pejalan kaki dan pemandu kereta yang baik.
  6. Tapi, kadang-kadang pembesar suara dari gereja melaungkan supaya penganut Kristian datang beramai-ramai ke sana.
  7. Penganut Taoist pulak membakar kertas tiap minggu, hampir setiap hari bau bakar asap naik ke rumah flat asap masuk ke tingkap, pintu rumah mengotorkan rumah pangsa semua rakyat.
  8. Penganut Hindu menyambut dewa ‘Kali’ di balai rumah pangsa, ramai-ramai memekik memekak untuk dewa mereka.
  9. Semua rakyat mesti mengamalkan toleransi. Kalau membantah, kerajaan Singapura ambil tindakan gunakan undang-undang “Sedition Act”.
  Adakah Sultan Ibrahim Johor sedar, siapa yang jual Singapura dengan British dahulu?
  Kerana wang dan material Temenggong Johor atau Sultan Hussein Shah sanggup jual tanah Singapura kepada Stamford Raffles membenarkan kapal-kapal masuk kepelabuhan Singapura.
  ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.