Thursday, 14 January 2016

YA BAGUS MB GANU... DIA BUKAN KATEGORI DOK ROK CHETONG !


kenyataan mb ganu ni amat disokong gap.

kita sebagai kerajaan negeri tak perlu banyak sangat cite politik.
fokus pada kumpulan sasaran.

kelompok kecil kelompok besar dalam masyarakat.

berterusan bersama dengan rakyat insyaallah good publisiti automatikali terjadi.

mungkin mb ganu perlu optimakan siapnya lebuhraya LPT untuk bagaimana ekonomi boom beralih ke sana.

ganu banyak bangkit sejak 2004. 
pendidikan anak melayu memang tip top.
bab sukan ganu boleh jadi kuasa sukanggg.. ( hehe )

mb ganu, gap sokong ...
jangan jadi macam azmin ... 

4 comments:

 1. BAGUSnya! TERIMAKASIH no YAB DS Ahmad Razif!

  Tapi JANGAN harap idea BERNAS dan PRIHATIN mcm ni dari ekoq-ekoq BANGKAI BABI kat JAMBAN TERORIS-TERORIS PKRHOMO/DAPBANGKAI-SIAL-si-PORNO/RASIS- EJEN/KULI- CIA-NATO/ZIONIS-SOROS-MOSSAD/FREEMASON-PEROMPAK/PENJENAYAH/PERASUAH- no 1!

  Sampai sekarang aku juga masih SEBAK dan MEMBARA baca berita KEJAM ni - tengok bagaimana BUMIPUTERA Islam/Melayu terus dilayan seperti PENGEMIS oleh ekoq-ekoq BANGKAI BABI kat JAMBAN TERORIS-TERORIS PENDATANG KAPIRDAJAL RASIS DAPBANGKAI BABI, di bumi pusaka nenek moyang kita sendiri, di P. Pinang - lihat di http://darulehsantoday.blogspot.com/2015/12/anak-penjual-pisang-dedah-cerita-sebenar.html:

  Anak Penjual Pisang Dedah Cerita Sebenar...

  Anak kepada seorang penjual pisang yang mengamuk dan videonya menjadi viral di media sosial memberi penjelasan kenapa dia bersikap demikian.

  Menerusi Facebook, Roslan Alan mendakwa, dia tidak mampu mengawal emosi apabila melihat tengkuk ayahnya dipaut oleh penguatkuasa Majlis Perbandaran Seberang Prai (MPSP).

  Insiden bermula apabila sekumpulan penguatkuasa MPSP mahu merampas peralatan berniaga milik ayahnya serta pisang yang hendak dijual.

  “Saya memang tak boleh kawal emosi lagi bila tengok penguatkuasa itu paut tengkok ayah saya. Ayah saya pula ada penyakit lelah (susah nafas),” tulisnya.

  Katanya lagi, dia dan keluarganya berasa sangat sedih dengan kejadian yang berlaku dan menyifatkan tindakan anggota penguatkuasa MPSP itu sebagai satu tindakan zalim dan jahil.

  Menceritakan mengenai jualan pisang oleh ayahnya di situ, Roslan berkata, tauke hotel yang juga pemilik tapak tempat ayahnya berniaga membenarkan mereka menjalankan perniagaan pisang.

  Katanya, ayahnya menjual pisang untuk mencari duit kocek bagi menampung perbelanjaannya menunaikan umrah.

  Dia turut mempertikaikan langkah anggota penguatkuasa MPSP terbabit yang tidak mengenakan tindakan sama terhadap beberapa peniaga lain yang turut menjalankan perniagaan kecil-kecilan di kawasan meletak kenderaan.

  Tambah Roslan lagi, ayahnya ada mendaftar sebagai penjaja dengan pihak berkuasa tempatan namun, sehingga hari ini ia tidak mendapat sebarang jawapan.

  Nek Tempoyak.

  ReplyDelete
 2. Jangan terlampau nak tunjuk baik kepada rakyat yang bodoh sehingga nanti tidak terkawal dan tiada undang2 berniaga. Dalam dunia ini kena ada peraturan. Kau pun GAP janganlah nak tunjuk mengipas tak tentu hala. Najib buat baik langsung kau tak puji. Kau spesis mcm Madey Kutty lain ckp depan lain tikam belakang.. nak sokong bagi ada prinsip bukan mengatasi undang2 itu dianggap hero kepada rakyat tapi rakyat jadi tidka bertamadun. Ajar berniaga cara betul, ilmu dan bantuan mengikut prinsip undang2.

  Ini depan rumah tepi jalan bukan semua tempat sesuai berniaga. Nanti undang kemalangan. Lesen tak bayar 3 tahun lepas 3 tahun langsung tak bayar. Peniaga yang bayar tahunan macam mana? Nak ambil hati rakyat biar berakal dan berperaturan. Jadi bangsa yang berjaya dan berdisplin.

  ReplyDelete
 3. HE SHOULD BE A "PRIME MINISTER" SESUAI DENGAN FALSAFAH "RAKYAT DIDAHULUKAN...PENCAPAIAN DIUTAMAKAN. SYABAS DATU SERI. DI SELANGOR LAIN SIKIT. KATA BAS PERCUMA....TAPI KAWASAN TERTENTU SAHAJA...LIBATKAN KAWASAN MB/KRONI JER.....BUNYI MAIN GAH LAGI....ALA APA BENARLAH RM1 JUTA UNTUK "PROJEK" BAS PERCUMA TU...CELAH GIGI JER.

  ReplyDelete
 4. HE SHOULD BE A "PRIME MINISTER" SESUAI DENGAN FALSAFAH "RAKYAT DIDAHULUKAN...PENCAPAIAN DIUTAMAKAN. SYABAS DATU SERI. DI SELANGOR LAIN SIKIT. KATA BAS PERCUMA....TAPI KAWASAN TERTENTU SAHAJA...LIBATKAN KAWASAN MB/KRONI JER.....BUNYI MAIN GAH LAGI....ALA APA BENARLAH RM1 JUTA UNTUK "PROJEK" BAS PERCUMA TU...CELAH GIGI JER.

  ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.