Friday, 13 May 2016

PRK SUNGAI BESAR : PAS GASAK AMANAH.. HAMIK KO !Pas hanya akan berunding dengan PKR bagi memutuskan soal calon yang bakal bertanding pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Sungai Besar dan Kuala Kangsar.Ketua Pengarah Pilihan Raya Pas, Datuk Mustafa Ali berkata, perbincangan bersama PKR akan dilakukan dalam tempoh terdekat.

Ini bermakna, parti itu menolak sebarang perundingan dengan Pakatan Harapan walaupun Parti Amanah Negara (Amanah) dilapor telah menyatakan kesudian untuk berbincang dengan Pas bagi mengelak pertembungan sesama parti pembangkang.

“Kita ada hubungan dengan PKR, jadi rundingan hanya akan dibuat dengan PKR sahaja. Amanah tidak perlulah (berunding) kerana kita tidak mempunyai hubungan dengan mereka. Kita juga tidak merancang untuk berbincang dengan mereka,” katanya.

Pas bagaimanapun tiada halangan sekiranya Amanah membuat keputusan meletakkan calon mereka di dua pilihan raya itu.

“Malaysia negara demokrasi dan bebas, sesiapapun boleh meletakkan calon mereka. Namun, sebaik-baiknya, biarlah satu lawan satu,” katanya seperti dipetik Sinaronline.

Pas sebelum ini membuat keputusan untuk bertanding di dua kawasan Parlimen Sungai Besar, dan Kuala Kangsar, berikutan kematian dua ahli Parlimen berkenaan dalam nahas helikopter di Sarawak 5 Mei lalu.

3 comments:

 1. PAN pimpinan Mat Sabu patut di gagal, Mat Sabu penjual ubat jalanan nombor 1 Dimalaysia. Pemimpin tong kosong, bunyinya kuat, isunya tiada.

  ReplyDelete
 2. Mulai sekarang, TOLONGlah KDN/ATM - sediakan helikopter TENTERA yg. diKAWAL amat KETAT oleh "SPECIAL FORCES" ATM kita, untuk mana-mana PEMIMPIN BN terutamanya pemimpin BUMIPUTERA kita! Ini kerana NYAWA mereka disyaki dlm. BAHAYA – takkan ada DUA kemalangan Helikopter yg. sungguh MENCURIGAkan, diPANDU warga ASING, yg. GANJILnya asyik MENGORBANkan pemimpin UMNO (pemimpin2 PENGGANAS-EJEN2 ISrael/ZIONIS dr. DAPJUBOQ BABI tak dak pula pernah KEMALANGAN mencurigakan mcm. ni!!!), tak lama satu sama lain, JANGAN ingat BAHAYA ini TAK wujud!

  Aku sampai sekarang begitu SEBAK dgn. NAHAS HELIKOPTER tempoh hari - ini KEMALANGAN kali KEDUA, boleh gunakan helikopter SWASTA yg. GANJILNya diPANDU rakyat ASING, utk. bawa PEMIMPIN2 TERCINTA amat PENTING kita! Nasib baik, YAB Menteri Pertanian kita TAK jadi naik helikopter tersebut!

  Dahlah si MAFIA ZIONIS DAPBANGKAI berIJAZAH tu diTAJA USD300 JUTA (RM1.2 BILLION) oleh rejim PENGGANAS KANIBAL ISrael - maka bila PDRM untuk siasat bawah AKTA TERORISMA kerana 17 pakar strategi DAPBANGKAI yg. diKETUAI si Todi-PUAKA, di LATIH oleh MOSSAD dan si KM spt. TONGGENG eng DAPBANGKAI BABI boleh pula asyik jumpa DUTA ISRAEL, serta ISrael nak tubuhkan MARKAS TENTERA PENGGANAS dia di Port Dickson!! Kami RAKYAT tengah TUNGGU ni! SPRM/PDRM bah. TERORISMA – hang buatlah KERJA betul-betul oi!

  Dan OI si PENGGANAS DAPBANGKAI, awat lu TAK juga buat REPOT POLIS serta SAMAN Razali ni kalau TAK betul aaahhh?! Lihat di - http://semuthitam80.blogspot.my/2016/03/12-billion-dana-israel-masuk-akaun.html , 1.2 BILLION DANA ISRAEL MASUK AKAUN PROKSI??? , Posted by Semut Hitam ; dan di - http://wakeupmalaya.com/2016/01/dap-terima-latihan-dari-mossad/ , DAP Terima Latihan Dari Mossad?, January 4, 2016 By WakeUp Malaya !!

  Sebab itu puak PENGGANAS ZIONIS/ISrael melalui pelbagai EJEN2nya termasuk PENGGANAS DAPBANGKAI, juga disyaki sedang mensasarkan pemimpin Islam/Melayu termasuk Kesultanan Melayu, serta keluarga mereka (terutamanya anak-anak muda mereka yg. telah kebaratan melampau ) utk. diperangkap dgn. PENYAMAQ2 Islam utk. berkahwin, utk. di'Blackmail' dan untuk diracun dgn. suntikan kimia yg. boleh sebabkan sakit jantung/kanser; mahupun melalui pelbagai jenis KEMALANGAN! Apalagi si puak DAPBANGKAI ni mahu MEMISAHkan Sabah-S'wak dan gabungkan bersama SingaPORK-pusat MOSSAD-ISrael/CIA-MI6-NAT*!

  Tengok juga ulama-ulama TULEN PAS, yg. asyik meninggal dlm. usia muda - kita bukan nak mempersoalkan TAKDIR dari ALLAH SWT, tetapi JANGAN. kita BUTA pd. angkara JAHAT si ZIONIS-MUSUH ISLAM-no 1, yg. tidak boleh dibiaqkan! Apalagi Kelantan/Terengganu/Kedah/Perlis, negeri-negeri ISLAM yg. kuat, juga mahu diJAJAH oleh si MUSUH-MUSUH Islam/Melayu ni!

  Besar kemungkinan juga, BAPA-BAPA KEMERDEKAAN/PEMBANGUNAN tercinta bumi pusaka nenek moyang BUMIPUTERA kita ini, Almarhum-Almarhum PM Tun Abdul Razak Hussein dan TPM Tun Dr. Ismail Abdul Rahman, diracuni CIA-MI6-Mossad (keduanya meninggal di tahun 1973 dan 1976 di usia muda 50an, dari kanser termasuk Leukimia, yang juga sejenis kanser dalam darah atau tulang, dengan seorang doktor British yang SAMA) dgn. bantuan PENGKHIANAT tempatan. ZIONIS-Israel juga adalah sekutu kuat PAP-DAPBANGKAI – lihat di http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, September 2, 2009!

  Kanser/sakit jantung serta KEMALANGAN dsbnya, juga telah dibuktikan sebagai MO utama PENJAJAH Barat-Zionis diketuai CIA-MI6-Mossad/ISrael (sebenaqnya Barat telah dikUASAI puak ZIONIS termasuk para PENYAMAQ) - untuk menghapuskan pejuang Islam/Bumiputera yang NATIONALIS di “ Dunia Ketiga“ (dan sekarang terutamanya pemimpin BUMIPUTERA Islam yang nasionalis) - sila lihat di - http://www.globalresearch.ca/the-cia-has-attempted-to-assassinate-50-foreign-leaders-including-chavez/5326864, The CIA has Attempted to Assassinate 50 Foreign Leaders Including Chavez, Global Research, March 15, 2013; dan di - http://imeu.net/news/article0024562.shtml, Israel's History of Assassinating Palestinian Leaders, The IMEU, Nov 6, 2013!

  Nek Tempoyak.

  ReplyDelete
 3. # ATM - JANGAN hanya menyerahkan pd. Kem. Pengangkutan (apa jadi dgn. “Black Box” MH17, juga kes tragedi Helipkopter dgn. JURUTERBANG warga ASING juga, yg. mengorbankan arwah pemimipin2 UMNO tercinta kita dulu) - tolong SIASAT habis2an tragedi HELIKOPTER yyg. sungguh MENYEDIHkan terbaru ini; takkan KEDUA helikopter ni tak dak “Black Box”!

  Lagipun, ‘NGO’ BMF (disyaki MENYAMAQ sbg. NGO-alam sekitar), yg. disyaki NGO MOSSAD-NAT*, disyaki masih aktif beroperasi secara rahsia berpengkalan di Miri, Sarawak, dan disyaki mempunyai SYARIKAT HELIKOPTER sendiri di S'wak yg. MENYAMAQ - dan HQnya di Basel, Switzerland [Basel adalah seolah koloni Jerman di Switzerland - Jerman adalah disyaki pusat rejim PENGGANAS KANIBAL ISrael-no-1 di EU, di mana 6 SUBMARINE-boleh bawa-senjata NUKLEAR Jerman telah diEKSPOT ke ISrael, disyaki berpengkalan di Diego Garcia di Lautan Hindi (disyaki di mana MH370 kita diRAMPAS oleh Pengganas MOSSAD/ISrael) dan Laut Mediterranean di Gaza; termasuk disyaki menyebabkan letupan NUKLEAR kecil bawah laut dan tanah (yg. boleh menyebabkan cuaca amat bahang-ala-El-Nino serta empangan/air sungai surut ke bawah tanah), banjir, Tsunami (termasuk disyaki yg. MENENGGELAMkan banyak kapal PELARIAN Syria & Palestin di laut Mediterranean serta Tsunami di Acheh, Fukushima dll), gempabumi dsbnya]!#

  ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.