Friday, 3 June 2016

PENGARAH STRATEGIK PARTI PAN JADI CALON PRK KUALA KANGSAR.


dia seorang profesor dari UTM.
merupakan pengarah strategik parti pan.
dicalonkan mewakili parti pan dalam prk kuala kangsar.

jentera BN harap tak pandang enteng calon ini walaupun dilihat baru. kempen beliau sebagai underdog lebih memudahkan pergerakan beliau jika dibanding dengan kita, penyandang.

2 comments: 1. AKU HARAP MASA DEPAN MALAYSIA TIDAK SEPERTI NASIB ORANG MELAYU DI SINGAPURA MASA KINI.
  Parti kerajaan masa kini nampaknya sudah ‘jual’ negeri Singapura dengan bangsa lain dari negeri Filipina, China, India, Myanmar dan lain-lain Negara.
  1. Sekarang penduduk Melayu Singapura hanya 400,000 orang sahaja, dibandingkan dengan 175,000 Filipina atau pinoys dengan bahasa tempatan. Hampir akan mencecah angka penduduk Melayu.
  2. Dalam 175,000 pinoy, 27,000 sahaja yang pergi mengundi dalam pilihan raya Filipina yang elah lalu. Bermakna yang tinggal mahu jadi warganegara Singapura.
  3. Apa akan jadi masa depan orang Melayu jika banyak keistimewaan yang mereka akan pinda dalam Perlembagaan Singapura ?
  4. Bahasa Tagalog, budaya kotor mereka, (makan daging anjing,daging kucing, daging biawak, babi, minum arak, pelacuran) akan sudah tentu ketara bagi generasi Melayu akan datang. Orang pinoy sekarang sudah naik tocang tinggal di Singapura.
  5. Penduduk Cina dari Taiwan, Hongkong, dan Cina sudah pelihara banyak anjing-anjing di rumah flat rakyat Singapura, orang Melayu terpaksa kena tabah dan makan hati. Aktiviti pelacuran, judi, minum arak tidak salah undang-undang. Mereka naik kepala lah.
  6. Sudah tentulah ahli parlimen parti kerajaan yang diteraju oleh kepala lonjong tidak menghiraukan kedudukan penduduk Melayu. Grace Fu yang mengetuai penambahan penduduk Singapura masakini.
  7. Sudah tentu ahli parlimen Melayu kerajaan sekarang tidak peduli, asalkan poket dan wang dalam bank mereka jadi maksimum, buat apa nak fikirkan kemelesetan penduduk Melayu di sini.

  ReplyDelete
 2. Kalahkan Lanun Bugis dulu baru UMNO boleh menang selesa npa was was!!!!

  ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.