Saturday, 24 September 2016

PROGRAM AUTISME PERMATA MENDAPAT PUJIAN UNESCO.


program permata melibatkan kepelbagaian kelompok kanak-kanak.
kelompok tak kira melayu cina india dll.

ia lebih khusus kepada speciality atau kekurangan pada kelompok kanak-kanak yang dimaksudkan.

kepada sesiapa yg tak perasan atau tau cerita autisme, baru-baru astro 123 ada tayang kisah  pelakon zarina zainudin yang ada 2 orang anak laki austime...

sukar nak membentuk anak istimewa ni namun ianya tetap ada kaedah dan cara dalam melatih,mendidik untuk menjadikan anak autisme ini membesar.

selain program autisme, permata jugak membentuk anak-anak bijak untuk special dalam bidang masing..

program hafiz quran, program anak2 terlampau bijak IQ dll..

ianya satu program menyeluruh seolah one stop center kepada pengumpulan kesemua pelajar pelbagai bidang..2 comments:

 1. PADAN MUKA si BETINA SUNDAL Unes*o dr. Bulgaria ni yg. bercita2 nak GANTIkan si ki moon-muka-mcm. BABI SONDOL, si JANTAN SIAL Korea Selatan tu, sekutu kuat Barat/ZIONIS! Sekrg. BETINA Zionis DALANG DUA MUKA ni BERPURA nak TARIK balik pengHINAAN pd. YAB WANITA PERTAMA Bumiputera Islam/Melayu TERCINTA kita, YAB DS Rosmah Mansor serta suami beliau, YAB PM DS Mohd. Najib Tun Razak TERCINTA kita - tapi masih ANGKUH; TAK nak memohon MAAF bukan hanya kpd. YAB DS Rosmah dan YAB DS Najib, tetapi juga pd. seluruh RAKYAT di NEGARA ISLAM kita ini, terutamanya BUMIPUTERA Islam/Melayu. Lihat di - http://www.bicara.news/unesco-puji-program-permata-tetapi-tidak-minta-maaf-pada-datin-seri-rosmah/ , UNESCO Puji Program PERMATA Tetapi Tidak Minta Maaf Pada Datin Seri Rosmah, Oleh Editor / dalam Kolumnis / pada Friday, 23 Sep 2016; di -http://theunspinners.blogspot.com/2016/09/sabotaj-mahathir-terhadap-rosmah-hanya.html , Sabotaj Mahathir terhadap Rosmah hanya malukan UNESCO, Posted by SnapShot at 9/23/2016; dan di -http://medan-info-kita.blogspot.com/2016/09/pujian-irina-bokova-kepada-rosmah-dan.html , Pujian Irina Bokova Kepada Rosmah Dan PERMATA Untuk Menutup Malu UNESCO...! , September 23, 2016!

  Dah TAKUTlah tu sbb. si BETINA SUNDAL Unes*o dr. Bulgaria tu bercita2 nak GANTIkan si ki moon-muka-mcm. BABI SONDOL, si JANTAN SIAL Korea Selatan tu, sekutu kuat Barat/ZIONIS! Tapi sekrg. dah pecah TEMBELANG latarbelakang ZIONIS dia, setelah begitu rakus BETINA SUNDAL Unes*o ni MENJILAT media2 SETAN ZIONIS PENIPU WSJ dan NYT amat DAJAL (lihat pendedahan tentang media2 ZIONIS ini di - http://www.ifamericansknew.org/media/halsell.html ,
  What Christians Don’t Know About Israel, Grace Halsell: Grace Halsell was an award-winning journalist and author. Her books include Journey to Jerusalem and Prophecy and Politics. She passed away in 2000; Washington Report on Middle East Affairs, May/June 1998)!

  Nek Tempoyak.

  ReplyDelete
 2. Dan mcmmana boleh Kem. PENDIDIKAN terus nak TAJA si Unes*o CILAKA ni – yg. juga telah mengHINA NEGARA ISLAM kita ni serta ISLAM/umatnya - dgn. memPOLITIKkan dgn. amat DAJAL, Unes*o tu! Sedgkan si rejim TERORIS KANIBAL IS(IS)rael boleh diRASUAHkan lagi dgn. $38 BILLION dr. si rejim US HARAM JADAH ni - utk. terus MEMBUNUH bangsa BUMIPUTERA Islam/Katolik, terutamanya ANAK2 KECIL, dlm. GENOSID, di Palestin/Dunia ARAB-ISLAM - utk. MENAKLUK berBILLION MINYAK/GAS-LAUT DALAM di Laut Mediterranean (yg. TERBESAR adalah di GAZA dan SYRIA)! Lihat di - http://maannews.com/Content.aspx?id=773124 , US signs unprecedented deal with Israel for $38 billion in military aid over next decade, Sept. 14, 2016; di - http://www.counterpunch.org/2013/06/28/is-the-us-playing-with-gas-in-syria/ , Is the US Playing With Gas in Syria?, by Evan Taylor; dan di - http://www.voltairenet.org/article168140.html , New offshore gas and oil fields: Arabs, keep out! Israel lays claim to all the resources , by Manlio Dinucci , Voltaire Network | Rome (Italy) | 18 January 2011!

  Dan UN juga boleh memBIAQkan rejim2 TERORIS ISrael/US-NA*O/Barat - utk. MENUBUHkan IS (spt. diDEDAHkan oleh bekas PERISIK CIA/NSA; Snowden) serta sewenangnya MENYERANG/MEBUNUH/MEROGOL/MEROMPAK umat ISLAM/Dunia ISLAM; mcm. DUNIA ni BAPA depa punya!

  Lihat artikel2 BERNAS ini di - http://www.malaysia-today.net/american-media-behind-rosmahs-unesco-award-removal/ , American media behind Rosmah’s UNESCO award removal, September 20, 2016; dan di - http://www.mykmu.net/2016/09/malaysia-wajar-gantung-semua-kerjasama-dengan-unesco/:

  Malaysia Wajar Gantung Semua Kerjasama Dengan Unesco

  Editor: amin_yatim | Diterbitkan pada: 20 September 2016

  Kerajaan Malaysia harus menggantung semua kerjasama dengan The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) sehingga Ketua Pengarahnya, Irina Bokova memohon maaf secara terbuka dan memberi penjelasan yang masuk akal dalam kontroversi membabitkan isteri Perdana Menteri Malaysia, Datin Seri Rosmah Mansor.

  Menteri Pelajaran Malaysia juga perlu menggantung sementara pejabat Unesco Malaysia yang berada di bawah pembiayaan Kementerian Pelajaran Malaysia. Beranikah Datuk Seri Mahadzhir Khalid melakukan?

  Tindakan Irina Bokova menjemput Datin Seri Rosmah mengambil anugerah penghormatan khas pada satu majlis yang dianjurkan bersama oleh UNESCO pada 22 September 2016 tetapi kemudiannya membatalkan, hanya kerana pertanyaan Wall Street Journal dan The New York Times mengenai pembiayaan PERMATA, adalah sesuatu yang kurang ajar........ (teruskan membaca)

  (Nek Tempoyak)

  ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.