Thursday, 6 October 2016

RASUAH DI SABAH : SPRM TERUSKAN DAN AHLI POLITIK JANGAN LUPA..
gap setuju dengan pandangan bloger det.

circle isu rasuah di sabah semalam perlu di gerembal sampai habis.

sebelum ini di kementerian belia sukan.
kemudian dbkl.
semalam sabah.

yang menerima dah kena.
yang memberi dan menggalakkan perlu sama juga.


2 comments:

 1. SPRM - SIASAT semua ni!

  Ya, beginilah UNDG2 Malaysia telah diTUNDUKkan oleh PENJAJAH PARASIT OMPUTIH ZIONIS SETAN CELAKA! Ini telah memPERMAINkan RAKYAT Negara ISLAM kita ni!

  Begitu SENANGnya MAHKAMAH nak BEBASkan si TERORIS OMPUTIH ZIONIS (disyaki EJEN2 MOSSAD ni) ni walaupun depa telah buat PERANCHANGAN terperinchi utk. mengHINA Bendera Negara kita tu dr. Australia lagi; sbb diBELI dr. situ! Ya, nampaknya UNDG2 dan RAKYAT negara ini terutamanya yg. MAJORITI dr. bangsa BUMIPUTERA, telah diPERMAINkan sewenangnya oleh PENGKHIANAT2 KITOL PENAKUT Islam/Melayu sendiri!

  Dan mana IMIGRESYEN tu utk. pastikan depa diHALAU kelauaq terus dan HALANG dr. masuk Malaysia ni SELAMAnya??!!!

  Dahlah puak TERORIS BerSHIT boleh berDEMO HARAM JADAH dan melakukan KEGANASAN sesuka hati tanpa pernah diHUKUM!

  Lihat di - http://www.bharian.com.my/node/199418

  Khamis, 6 Oktober 2016 @ 1:46 PM Pakai seluar renang Jalur Gemilang, 9 dibebaskan

  Oleh Suhaila Shahrul Annuar suhaila.shahrul@bh.com.my SEPANG:

  Mahkamah Sesyen di sini, hari ini melepaskan tanpa sabitan sembilan lelaki warga Australia selepas mereka mengaku bersalah kerana menimbulkan kegusaran awam atas tindakan memakai seluar renang bercorak Jalur Gemilang di Litar Antarabangsa Sepang (SIC), Ahad lalu.

  Hakim Harith Sham Mohamed Yasin bagaimanapun memberi amaran kepada kesemua tertuduh supaya tidak mengulangi perkara sama pada masa depan selain memahami budaya dan sensitiviti negara yang dilawati, termasuk Malaysia.

  Harith Sham juga menyatakan bahawa biarpun pelakuan itu boleh diterima di negara tertuduh atau mana-mana negara lain namun ia tidak boleh diterima negara ini.

  Tertuduh berkenaan iaitu Jack Walker; Edward Leaney; Nick Kelly; Thomas Laslett; Thomas Whitworth; Brendan Stobs; Timothy Yates; James Paver dan Adam Pasfield, masing-masing berusia 25 hingga 29 tahun itu ditahan di Litar SIC Sepang, Ahad lalu.

  Terdahulu, kesemua mereka mengaku bersalah selepas pertuduhan dibacakan oleh jurubahasa mahkamah dalam bahasa Inggeris. Mereka didakwa mengikut Seksyen 290 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman dan denda maksimum sehingga RM400 jika sabit kesalahan. Bagaimanapun, peguam tertuduh iaitu Tan Sri Dr Muhammad Shafee Abdullah memohon kepada hakim untuk melepaskan tanpa sabitan terhadap semua tertuduh mengikut Seksyen 173A (2) (a) Kanun Tatacara Jenayah.

  Terdahulu, ketika prosiding salah seorang tertuduh, Thomas Whitworth turut membacakan surat mohon maaf yang menyatakan permohonan maaf dan kekesalan kerana menimbulkan kegusaran dan menyentuh sensitivi kepada rakyat Malaysia di atas perlakuan mereka itu.

  Pendakwaan dikendalikan oleh Timbalan Pendakwa Raya, Muhamad Iskandar Ahmad dibantu Faten Hadni Khairuddin.

  (Nek Tempoyak)

  #HARAM KEJADAH betul! Mulai sekrg. aku dah TAK nak lagi KIBARkan Bendera Negara kita – buat apa?! Kalau PEMIMPIN2 Islam/Melayu PENAKUT sendiri TAK peduli Bendera kita diPERMAINkan dgn. LUCAH dan amat HINA oleh si TERORIS2 JUBOQ BABI ZIONIS Australia tu (yg. disyaki EJEN2 MOSSAD) yg. diLAYAN oleh Mahkamah seolah depa budak KECIK; buat apa nak minta RAKYAT menghormati Bendera kita?! Dah, PI MAMPOS si PENAKUT2 Pemimpin2 Islam/Melayu HARAM JADAH ni! PENIPU nak MAMPOS; terutamanya KDN PENAKUT tu yg. memamg MEMUAKkan aku; dahlah dia BIAQkan puak PENJAJAH BerSHIT BEBAS buat apa depa suka; apa KEJADAHnya ni?! SEOLAH Negara kita telah diTAKLUK si SAMSENG2 HARAM JADAH! SIAL!#

  #Kalau NEGARA ISLAM ni TERGADAI pd. PENJAJAH2 KAFIR HARBI PARASIT ZioNAZI DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP - aku akan SALAHkan si PENAKUT pemimpin2 ISLAM/Melayu KITOL JUBOQ BABI; dank au harap lu dan KETURUNAN lu yg. juga jAHAT akan jadi PAPA KEDANA dan diTIMPA pelbagai PENYAKIT!#

  ReplyDelete
 2. Dan mulai sekrg; yg. aku akan SOKONG hanya GERAKAN MERAH dan YAB PM tercinta kami! Yg. telah menunjukkan sifat PENDEKAR2 Islam/Melayu SEJATI - JANGAN UNDUR! Terus MARA; kerana dah MUAK kami bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu diPIJAK2 mcm. SAMPAH oleh si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD serta TERORIS BerSHIT depa!

  Dan kalau si Zahid yg. sungguh menCURIGAkan tu jadi PM - aku TAK kan lagi SOKONG Umno!

  Nek Tempoyak.

  ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.