Tuesday, 15 November 2016

KPN KATA POLIS AKAN GUNA WATER CANNONS DAN GAS PEMEDIH MATA.


Inspector-General of Police Khalid Abu Bakar did not rule out the possibility of using water cannons and tear gas to break up unruly behaviour and skirmishes during the Bersih 5 rally this Saturday.
“We are definitely prepared for this weekend and any action by the police will be according to the law. Don’t get angry with us if we take action,” Khalid warned potential troublemakers.

2 comments:

 1. Dahlah; BENCI betul aku drama HARAM JADAH KDN/PDRM ni! Bayangkanlah KPN ni cakap TAK tau kat mana puak TERORIS PENJAJAJAH PARASIT ZIONIS KAFIR HARBI BerSHIT DAPJUBOQ BABI akan berDEMO di DM?! TAK ke PELIKnya tu?! KDN/PDRM ni TAK dak PERISIK yg. CANGGIH kah; sampai kononnya TAK tau kat mana puak TERORIS GANAS BerSHIT DAPJUBOQ BABI ni yg. dah TERANGAN nak mengGULINGkan YAB PM tercinta kita, NEGARA ISLAM kita serta DEMOKRASI kita akan buat DEMO HARAM sini sana dan asyik memPROVOKASI majoriti bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu sampaikan kita terpaksa BERGANTUNG kpg. PERWIRA2 TULEN kita dr. GM utk. MELINDUNGI keselamatan dan kebajikan YAB PM, majoriti RAKYAT dan NEGARA ISLAM kita ni?!!! Tapi yg. asyik diTANGKAP/diGARI/diKASARI- adalah YAB DS Jamal Yunos dan GM! Kenapa TAK juga TANGKAP puak TERORIS BerSHIT DAPJUBOQ BABI tu yg. asyik mengGERTAK nak buat DEMO2 HARAM terutamanya kat DM tu?!! Kat China dan Russia pun dah HARAMkan mana2 'NGO' yg. menerima RASUAH dr. Soros-MOSSAD/NED-CIA ni!

  Maka, ZAH*D - lu JANGAN ingat lu akan jadi PM mahupun PRES. UMN* - BANGSAT lu dan DRAMA amat JIJIK lu dgn. geng AnwaqHOMO-PKRHOMO/BerSHIT-DAPJUBOQ BABI lu selama ni! Lu telah MENIPU bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu BULAT2!

  Lihat kenyataan BERNAS dr. Tuanku Abdul Aziz ni tentang kehairanan beliau terhadap KEBEBASAN yg. sungguh menCUERIGAkan yg. diberikan pd. puak TERORIS PENJAJAH BerSHIT DAPJUBOQ BABI ni! Di - https://www.utusan.com.my/berita/terkini/ambil-tindakan-sebelum-terlambat-tunku-abdul-aziz-1.407960:

  Ambil tindakan sebelum terlambat - Tunku Abdul Aziz

  KHAIRULANUAR YAHAYA | 15 November 2016

  Tunku Abdul Aziz Tuanku Ibrahim menunjukkan aktiviti George Soros menyumbang dana untuk menjatuhkan pemimpin yang tidak disukai.

  PETALING JAYA 15 Nov. - Bekas Naib Pengerusi DAP Kebangsaan, Tunku Abdul Aziz Tuanku Ibrahim sekali lagi mengesa pihak berkuasa agar mengambil tindakan terhadap penganjur Bersih sebelum mendatangkan kemudaratan terhadap Malaysia.

  Tunku Abdul Aziz berkata, banyak bukti telah dikemukan terhadap badan bukan kerajaan (NGO) itu yang menerima dana asing termasuk daripada Soros Foundation dan National Endowment for Democracy’s National Democratc Institute yang berpangkalan di Amerika Syarikat.

  Beliau yang juga Ahli Panel Penasihat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), menegaskan terdapat bukti bahawa kedua-dua institusi tersebut menyumbang dana bagi mencetuskan revolusi untuk menjatuhkan kepimpinan sesebuah negara dan digantikan dengan pemimpin yang menjadi proksi mereka.

  “Adalah menjadi satu rahsia terbuka bahawa NGO ini bekerja dan menerima dana secara terus daripada institusi ini. Ambiga Sreenevasn sejak tahun 2011 mengakui bahawa Bersih menerima dana daripada kedua-dua institusi tersebut.

  “Kita mengetahui aktiviti submersif mereka sejak bertahun yang lalu dan apa yang memeranjatkan adalah mereka terus diberi kebebasan untuk mengancap kesatuan, keamanan dan keselamatan negara melalui arahan yang disampaikan oleh tuan-tuan mereka dari bumi asing,” katanya dalam sidang akhbar di sini hari ini.
  Justeru, Tunku Abdul Aziz mengulangi gesaan beliau agar tindakan diambil terhadap Bersih sebelum terlambat.

  “Jika tiada tindakan diambil, sekarang kita akan membayar harga yang mahal. Saya tidak fikir adalah adil untuk menjangkakan berjuta rakyat Malaysia yang patuh kepada peraturan dan undang-undang dan setia kepada negara terpaksa berhadapan dengan bencana ini.

  “Pihak berkuasa mempunyai tanggungjawab terhadap keselamatan dan kebajikan rakyat keselamatan negara terpelihara. Justeru isu ini memerlukan campurtangan aktif daripada pihak keselamatan,” tegas Tunku Abdul Aziz.

  Tunku Abdul Aziz mendakwa demonstrasi jalanan yang dilakukan Bersih sebelum ini terbukti mendatangkan banyak keburukan dan bencana kepada negara. Antara lain terdapat insiden anggota polis disepak dan kenderaan diterbalikkan oleh peserta Bersih. - UTUSAN ONLINE

  (Nek Tempoyak)

  ReplyDelete
 2. Kali ini biar Mahathir rasa kena pancut dan kena gas pemedih mata macam mana yang dia pernah buat dulu masa dia berkuasa.

  ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.