Wednesday, 9 November 2016

NIK ABDUH KENA SOUND TEPEK ! CAKAP PUSING-PUSING PI JUMPA PSIKIATRI KATA TENG !

Datuk Teng Chang Khim menyarankan Ketua Pemuda PAS, Nik Abduh Nik Abdul Aziz berjumpa psikiatri berhubung kenyataan terhadap partinya.
Naib pengerusi DAP Selangor itu berkata, Nik Abduh memerlukan rawatan psikiatri agar tidak mengeluarkan kenyataan yang “berpusing-pusing”.
“Saya cadangkan Nik Abduh pergi jumpa doktor psikiatri supaya beliau tidak cakap bukan-bukan. Setiap hari beliau nak cari hal untuk menyakitkan hati orang.
“Beliau cakap ‘pusing-pusing’ dan pemimpin sendiri cakap pun beliau tidak setuju. Saya juga setuju dengan kenyataan yang ramai orang ada masalah mental, suma tidak tahu serius atau tidak,” katanya kepada FMT di Dewan Annex, Dewan Undangan Negeri Selangor.
Beliau berkata demikian berhubung kenyataan Nik Abduh yang mengesahkan sedang berunding untuk bekerjasama dengan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) tetapi tidak akan mempertimbangkan berbaik semula dengan DAP dan Amanah.
Sebelum ini Nik Abduh juga pernah menafikan kenyataan Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang untuk membuka pintu bekerjasama dengan parti pembangkang lain itu dan berkata ia diputar belit media.
Bagaimanapun Hadi dilaporkan berkata, parti itu mahu menjadi pengemudi utama sekiranya parti lain hendak bekerjasama dengannya menjelang menghadapi Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).
Teng yang juga Adun Sungai Pinang berkata, DAP sukar bekerjasama dengan PAS berikutan kenyataan yang berbeza-beza daripada pemimpin parti Islam itu.
SAMBUNG

1 comment:

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.