Friday, 4 November 2016

TUTUP CABUTAN JUDI : PAS SOKONG DAP ( PARTI LAIN MACAMANA ? )

SUMBER
PAS berkata parti itu memang sejak dulu membantah sebarang bentuk aktiviti perjudian kerana ia bertentangan dengan ajaran Islam.
Ketua Dewan Ulama PAS Datuk Dr Mahfodz Mohamed berkata aktiviti perjudian bukan saja memberikan kesan kepada golongan berpendapatan rendah sebaliknya turut menjejaskan masyarakat kaya.
“Bagus kalau minta tutup dan jika betul DAP mahu aktiviti itu (cabutan khas loteri) ditutup PAS sambut baik tetapi biarlah ikhlas dalam membuat desakan.
“Malah bukan saja perjudian kecil DAP kena minta tutup, yang besar seperti di Genting Highland jangan pula dibiarkan,” katanya kepada FMT.
Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas desakan wakil rakyat DAP supaya kerajaan BN menutup cabutan khas loteri yang didakwa membebankan masyarakat.
Ahli Parlimen Kluang Liew Chin Tong berkata beliau bersama Ahli Parlimen Seremban Anthony Loke sejak 2008 berulang kali mendesak penutupan itu kerana masyarakat berpendapatan rendah cenderung terlibat dalam aktiviti perjudian berkenaan.
Katanya, tidak ada keperluan pun untuk cabutan khas yang dikendalikan syarikat loteri seperti Magnum, Sports Toto dan Da Ma Cai diadakan kerana ia menelan pendapatan boleh guna golongan berpendapatan rendah.

No comments:

Post a Comment

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.