Monday, 26 December 2016

ISU SRIKANDI BERSATU : YANG DISOAL YANG DIJAWAP.

RUJUK 1
Tan Sri Muhyiddin Yassin perlu tampil membersihkan namanya daripada sebarang tuduhan skandal kerana memastikan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) perlu kelihatan adil bersih dan saksama, kata Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan.
Bekas ahli PPBM itu berkata selaku presiden parti, Muhyiddin juga tidak seharusnya dikecualikan daripada membersihkan namanya daripada isu yang sedang membelenggu imejnya.
“Semua pihak jangan pandang remeh isu ini. PPBM mesti mengambil tindakan proaktif secara bernas untuk mematikan serangan Umno terhadap isu ini pada musim pilihan raya umum kelak. Ini pasti berlaku,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.
Beliau berkata demikian ketika mengulas isu Anina Saadudin yang disingkirkan daripada jawatan ketua wanita PPBM, semalam.
Anina berkata dirinya dipecat daripada jawatan itu, namun dakwaan itu dipertikaikan Ketua Penerangan PPBM Datuk Kamarudin Md Nor.

RUJUK 2
Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) berkata parti itu belum lagi menubuhkan sayap wanita, sekali gus menjadikan kedudukan Anina Saadudin yang dikatakan disingkir daripada jawatan itu tidak timbul.
Setiausaha Agung PPBM Datuk Shahruddin Md Salleh berkata Anina kekal sebagai ahli MPT yang dipertanggungjawabkan untuk menyelaras kegiatan wanita sehingga sayap parti ditubuhkan secara rasmi.
Dalam satu kenyataan hari ini, Shahruddin berkata MPT akan menubuhkan sayap wanita dalam masa terdekat selepas segala proses dan prosedur dalaman parti dipatuhi.
“Srikandi adalah sayap parti yang penting dan oleh itu pemilihan ketuanya hendaklah dibuat secara teliti setelah pandangan semua pihak diperoleh,” katanya dalam kenyataan itu merujuk Srikandi sebagai sayap wanita PPBM.
Semalam, Anina berkata dirinya dipecat daripada jawatan ketua wanita PPBM namun dakwaan itu dipertikaikan ketua penerangan, Datuk Kamarudin Md Nor.

No comments:

Post a Comment

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.