Wednesday, 21 December 2016

JUMPA SYIAH IRAN : HJ HADI DIKRITIK KESATUAN ULAMA MUSLIMIN SEDUNIA ( PIMPINAN YUSOF QARDHAWI ) UMNO DAN PAKATAN HARAPAN BOLEH TOLAK PAS !


DOHA, 14 Rabiulawal 1438H, Isnin – Kesatuan Ulama Muslimin Sedunia yang diketuai Sheikh Dr Yusuf Al-Qaradawi menafikan lawatan Datuk Seri Abdul Hadi Awang ke Iran sebagai mewakili pertubuhan itu.
Dalam satu kenyataan di laman Facebook rasmi pertubuhan hari ini, pihak Kesatuan Ulama terkejut dengan lawatan Abdul Hadi yang memegang jawatan Naib Presiden pertubuhan itu yang tidak kena pada masa dan tempat.
“Kesatuan Ulama Muslimin Sedunia terkejut dengan pemilihan waktu lawatan ini, ketika mana Iran telah memainkan peranan jahatnya dalam membunuh saudara kita khususnya di Aleppo dan di Syria amnya, dan juga penglibatan Iran di Iraq dan Yaman,” kata kenyataan itu.

Sebelum ini, Setiausaha Politik Presiden PAS, Dr Ahmad Samsuri Mokhtar dalam satu kenyataan berkata, pemergian Hadi Awang itu atas permintaan wakil Ittihad Ulama Muslimin daripada Iran, Dr Abdurrahman Bayraan (dilantik oleh Ketua Kesatuan Ulama Islam Sedunia, Sheikh Dr Yusof Qaradawi) supaya dapat mengurangkan tekanan ke atas Ahli Sunnah yang berada di negara berkenaan dan ia tidak bercanggah dengan pandangan Sheikh Al-Qaradawi.
Dalam kenyataan sama, Kesatuan Ulama Muslimin Sedunia berkata, pihaknya tidak dapat menerima lawatan itu dilakukan atas nama pertubuhan kecuali dilakukan atas nama individu sendiri.
“Ia dianggap tidak boleh diterima dilakukan oleh pimpinan pertubuhan ini, kecuali dilakukan atas kapasiti individu.
“Diharap agar Abdul Hadi dapat menilai semula lawatan ini yang langsung tak dapat diterima, sama ada pada masanya dan tempatnya.
“Kesatuan Ulama berusaha ke arah kesatuan umat Islam tetapi mengambil pendirian jelas menentang sikap yang diambil Iran.

“Pada masa sama kita tidak melupakan peristiwa pedih yang menimpa umat Islam, pertumpahan darah di Aleppo, jutaan terbunuh, cedera dan ditangkap di kalangan warga Syria di semua tempat,” katanya.

3 comments:

 1. Yang MEMBUNUH dlm GENOSID amat KEJAM ke atas Bumiputera Islam/Katolik Palestin-Syria - BUKAN puak Syiah Iran, tetapi PEMBUNUH sebenaq adalah si MUSUH2 ISLAM dari NATO/CIA-IS-real/MOSSAD serta para PENJILAT depa dr. puak PENYAMAQ ZIONIS Sabbatean (yg. MENYAMAQ sbg. umat Islam) dari pemimpin2 Islam terutamanya dari Qatar dan Turki serta IS (yg. diTUBUHkan oleh MOSSAD/CIA)!

  Maka TAK mengHERANkan bila si Zah*d-DALANG DUA MUKA tu boleh sokong DEMO2 HARAM JADAH ANTI-Russia/K’jaan Syria- yg. diketuai si NGO2 PENJILAT-si DIKTATOR ZioNAZI (Zionis NAZI) PARASIT/PENYANGAK/PENYAMAQ/PENIPU/PENYAMUN/PEMBUNUH/PERASUAH/LANUN-madey ANAK BERANAK berIJAZAH JAMBAN JUBOQ BABI termasuk NGO2 “footsoldiers“ madey-no-1, Aman-Ism*BANGANG tu!! Bahkan aku syak yg. ramai anak muda kita pi terHASUT meyertai puak2 Teroris IS/pemberontak Syria tu dr. NGO2 PENYAMAQ Yahudi Zionis madey ni – kerana apahal pula si depa ni TAK pula terLOLONG psl. GENOSID terhadap Bumiputera Islam-Katolik Syria oleh puak PEMBERONTAK Syria dan IS?!! Sekrg. satu lagi NGO PENYAMAQ, si AB*M-si PENJILAT AnwaqHOMO nak PAKSA K'jaan kita supaya MENGECAM K'jaan Basher al-Assad pula; HARAM JADAH betul! Dahlah; Duta RUSSIA baru diBUNUH dgn. KEJAM di Turki oleh PENYAMAQ ZIONIS yg. MENYAMAQ sbg. umat Islam; mahukah kita TERORISMA-ala IS spt. ini berlaku di NEGARA ISLAM kita ini?!

  Bahkan sekoq jurucakap kumpulan TERORIS pemberontak Syria yg. disyaki EJEN MOSSAD/IS diBENAQkan pula berSYARAH dgn. BEBAS kat DEMO HARAM JADAH di Malaysia kita ni (IS/ISIS/ISIL sebenaqnya diTUBUHkan oleh MOSSAD/CIA spt. diDEDAHkan oleh SNOWDEN; bekas perisik CIA/NSA)!

  Sedgkan kita tahu yg. K’jaan Syria yg. diPIMPIN oleh Basher al-Assad yg. ANTI-NATO/IS-rael, cuba diGULINGkan oleh NATO-CIA/IS-rael-MOSSAD dan pemimpin2 PENYAMAQ Islam dr. puak Yahudi ZIONIS Sabbatean dr. Qatar dan Turki terutamanya – utk. MENAKLUK SELURUH Dunia Islam yg. berHADAPAN Laut Mediterranean, yg. mengandungi berTRILLION minyak/gas-LAUT DALAM! Dan Laut Mediterranean ini juga amat PENTING utk. MENGAWAL dgn. amat KETAT akan SEMPADAN Barat/IS-rael!

  Bahkan NATO/IS-rael mahu MENAKLUK seluruh 5 LAUTAN utama dunia yg. juga memang “last frontier“ mengandungi berTRILLION minyak/gas-LAUT DALAM Dunia (termasuk juga laluan2 global “chokepoints“ amat PENTING utk. Submarin2 NUKLEAR IS-rael/NATO iaitu SELAT MELAKA dan SELAT BAB EL-MANDEB di Yemen serta LAUT MERAH – sbb. tu, PENYAMAQ Zionis Houthi mahu MENAKLUK Yemen sert a pusat PENYATUAN/KEKUATAN umat Islam, di Arab Saudi (terutamanya mengHAPUSkan MEKAH/MADINAH) ; demi mengHANCURkan ISLAM (KEKUATAN agama Katolik telah diHAPUSkan di Barat) dan akhirnya MENAKLUK seluruh Dunia utk ” ZIONIST NEW WORLD ORDER” atau “SATU Dunia Baru/K’jaan Dunia ZIONIS” depa; yg. bukan FANTASI tetapi REALITI!

  Lihat kenapa betapa PENTINGnya PENGUASAAN lautan2 utama dunia ini bagi Barat/IS-rael; di - http://www.economist.com/news/international/21674648-china-no-longer-accepts-america-should-be-asia-pacifics-dominant-naval-power-who-rules:

  Who rules the waves?: China no longer accepts that America should be Asia-Pacific’s dominant naval power

  Economist.com,Oct 17th. 2015

  ….. The very notion of “sea power” has a 19th-century ring to it, summoning up Nelson, imperial ambition and gunboat diplomacy. Yet the great exponent of sea power,the American naval strategist Alfred Thayer Mahan, who died in 1914, is still read with attention by political leaders and their military advisers today. “Control of the sea,” he wrote in 1890, “by maritime commerce and naval supremacy, means predominant influence in the world; because, however great the wealth product of the land, nothing facilitates the necessary exchanges as does the sea.”……

  (Nek Tempoyak)

  Nota: Jadi, ATM pun JANGAN cepat nak memPERCAYAI hasutan2 Barat-NATO/IS-rael dan SEKUTU2 kuat depa termasuk SingaPORK/India/Korea Selatan/Jepun di Asia Tenggara kita ni; yg. amat ANTI-China/Russia!

  ReplyDelete
 2. https://youtu.be/uap0GwBYdBA

  Eva Bartlett destroys media mainstream lies. What's really going on in Syria.

  Betul ke? Malaysia nasib yang serupa?

  ReplyDelete
 3. sapa yg pegi ke iran kalau tak mutaah mmg tak sah..

  ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.