Monday, 23 January 2017

BNBBC : KAJIAN DAPATI PAS AKAN KALAH TERUK KERANA ...Satu kajian yang dibuat oleh Invoke Malaysia (Invoke) mendapati bahawa PAS berkemungkinan akan kehilangan banyak kerusi yang disandang dan dijangka kalah teruk pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) nanti.
Ketua Pemuda Parti Amanah Nasional (PAN), Mohd Sany Hamzan mendakwa ini mungkin disebabkan oleh pendekatan PAS yang dilihat tidak konsisten dalam pendekatan serta tidak mempunyai pendirian dalam gerak kerja politik mereka.
“Pemimpin PAS ketika ini menolak secara total PAN dan DAP sementara itu pengikut parti PAS di peringkat bawahan pula menolak UMNO memandangkan sebahagian mereka masih berpegang dengan pandangan lama yang ekstrem terhadap parti itu.

5 comments:

 1. Memang akan kalah teruk.
  Penykong grassroot PAS mungkin tak keluar mengundi.
  Habislah PAS.

  ReplyDelete
 2. KAJIAN YANG HEBAT LAGI BERKUALITI...NANTI PAN MENANG, BOLEH LA MAT SABU JADI PM...MALAYSIA MESTI JADI NEGARA MAJU DAN KAYA RAYA.....BAKAL PM YANG PALING HEBAT DALAM SEJARAH

  ReplyDelete
 3. dulu ada juga kajian yang mengatakan BN tak kan dapat menjadi kerajaan ketika PRU 13 akan diadakan. Kenapa kajian tu akhirnya mengecewakan kami ? kami amat berharap agar BN tumbang ketika tu tetapi harapan kami terus dikecewakan ? apakah fakta-fakta yang diberikan cuma andaian semata-mata ? atau janji-janji yang sengaja nak mengecewakan para penyokong ?

  ReplyDelete
 4. Kajian yg tak masuk akal yg waras.

  ReplyDelete
 5. Pan dan Parti Bunga yang akan bungkus habis. Pkr dan Dap akan koyak banyak.

  PAS akan dapat sokongan orang Melayu melalui program dan gerak kerja bersama UMNO-PAS-NGO Islam dan akan menang semua kerusi di kawasan majoriti dan marginal Melayu yang sekarang dimiliki oleh MCA, MIC, Gerakan, PKR dan DAP serta merampas semula kerusi-kerusi yang telah dikhianati oleh Pan dan Parti Bunga.

  Nampak tak?

  ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.