Thursday, 9 March 2017

FITNAH BESAR PRU 14 : JARI PALSU DARI CHINA DI BAWA MASUK !

 

akhbar keadilan minggu ini sudah mengeluarkan siri provokasi dan rekacipta fitnah menjelang pru 14.

dilaporkan dalam akhbar mereka, jari palsu dari china di bawa masuk untuk pru ke 14 .

jika berdasarkan sistem pilihanraya di malaysia , pengenalan mencelup jari ke dalam dakwat hitam sudah diimplementasikan perlaksanaannya pada pru 13 yang lepas.

halaan tajuk besar akhbar keadilan ini sebenarnya cuba mencipta persepsi kononnya bakal berlaku pengundian berulang kali oleh 'pemilik jari-jari' yang berkenaan kerana jari itu adalah baru dan tidak bertanda dakwat hitam.

berdasarkan foto yang digunakan oleh akhbar tersebut, sebenarnya jikalau diselidiki punca foto itu , ianya menyamai satu artikel terbitan ABC news yang disiarkan pada tarikh 7 jun 2013.

SILA LIHAT RUJUKAN LINK DI BAWAH.


artikel mengenai jari palsu di jepun ini menyentuh mengenai siri-siri kes pemotongan jari oleh kumpulan yakuza terhadap bekas ahli mereka yang melanggar peraturan yakuza.

konsep potong jari ini digelar ' yubitsume ' yang akan memotong setiap jari ahli yakuza jika berlaku pengulangan kesilapan/keingkaran terhadap kumpulan mereka.

kepada akhbar keadilan, anda perlulah lebih tenang dan jujur dalam menyampaikan berita.

kaedah mencipta persepsi yang menghala provokasi tidak sepatutnya berlaku dalam sistem pilihanraya malaysia yang amat adil dilaksanakan oleh SPR.

jika pilihanraya tidak adil sepertimana SPR difitnah, takkanlah pada pru 2008 dan 2013 pembangkang terus menang besar ??

5 comments:

 1. Tak ada jalan lurus... hidup bergantung pada persepsi.

  ReplyDelete
 2. As the saying goes, only a thief can catch a thief. As before, dirty tactics and smear campaign against the government ---- the jews and CIA style.

  ReplyDelete
 3. SPR adil...?
  Ptuiii...!!

  ReplyDelete
 4. Agaknya rakyat Republik China yang hilang ie "over-stayed" dalam Negara kita kot. La nie dah dibersihkan..... Itu pasal dulu majoriti DAP tinggi giler2. Si BN pulak tak reti nak contest.

  ReplyDelete
 5. Siang-siang lagi dah menfitnah dan siang-siang lagi pulak dah kantoi....puak2 ni tiada dosa pahala dalam kamus hidup mereka.

  ReplyDelete

KOMEN JANGAN HINA AGAMA DAN PERKARA SENSITIF. AKU TAK TANGGUNGJAWAP KALAU KORANG KENA.